Het team van Eemboys JO11-1 viert het behaalde kampioenschap.
Het team van Eemboys JO11-1 viert het behaalde kampioenschap. Mike Knotters

Eemboys JO11-1 trotse kampioen

25 mei 2022 om 07:31 Voetbal

BAARN Op een drukbezocht Sportpark Ter Eem heeft Eemboys JO11-1 zich gekroond tot kampioen. In een rechtstreeks duel met koploper Laren’99 moesten de blauwwitten winnen in de laatste competitieronde om de tegenstander te passeren op de ranglijst. In een vermakelijke eerste helft kwam Eemboys via een vrije trap van circa 20 meter op voorspong. Dit gaf vertrouwen in het verdere wedstrijdverloop.

De thuisploeg ging vrolijk verder met scoren en kwam op een 3-1 voorsprong onder toeziend oog van geweldige supportersschare. Echter de spits van Laren’99 liet voor de rust nog tweemaal het netje bollen, waardoor beide ploegen met een remise de rust in gingen.

Na de drinkpauze speelde Eemboys richting de fanatieke aanhang, maar vergat te scoren. Een oude voetbalwet kwam te boven, want Laren kwam op een 3-4 voorsprong. Eemboys zette alles op alles om de wedstrijd om te buigen in een overwinning. Dat was het enige dat telde deze ochtend, en met succes. Binnen een paar minuten stond de ploeg van Tim Luijken en Ricardo Koot op een 5-4 voorsprong.

Na het laatste fluitsignaal werd de kinderchampagne ontkurkt en werd er gefeest in de kantine.