Afbeelding
Eempers

Deel buschauffeurs Syntus Utrecht staakt in Utrecht op maandag 27 juni

26 juni 2022 om 19:37 Verkeer en vervoer

REGIO Vakbond FNV heeft landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer. Op maandag 27 juni wordt er door een deel van de buschauffeurs (leden van de vakbond FNV) van Syntus Utrecht gestaakt. Het betreft de vestigingen Amersfoort, Bunnik, Mijdrecht en Montfoort. De staking heeft mogelijk invloed voor reizigers, omdat er ritten vervallen. 

Het gaat om stakingen van 24 uur (één dag) die zich verplaatsen naar andere delen van het land. Op maandag 27 juni wordt er door een deel van de buschauffeurs van Syntus Utrecht gestaakt. Het gaat om chauffeurs van de vestigingen Amersfoort, Bunnik, Mijdrecht en Montfoort. Tegelijkertijd wordt er ook gestaakt door FNV-leden van U-OV (Qbuzz) op de vestigingen Utrecht, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede en Zeist. Dat betekent dat er op maandag 27 juni in de hele provincie Utrecht (stad en streek) minder bussen rijden.

REISPLANNER Syntus Utrecht weet pas kort van tevoren welke ritten er vervallen, maar doet zijn uiterste best om alle ritten die vervallen uit de reisplanners te halen. Aan reizigers wordt geadviseerd om op maandag 27 juni alternatief vervoer te zoeken. Reis je toch met de bus, check dan kort voor vertrek de reisplanner om te zien of de bus rijdt.

Meer informatie: www.syntusutrecht.nl/staking.

SYNTUS UTRECHT Syntus Utrecht is een service van Keolis Nederland. Keolis Nederland verzorgt openbaar vervoer in Almere, Gelderland, Overijssel (Salland en Twente), Utrecht en op de treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Dat doen we met ruim 2300 medewerkers, 700 bussen, 25 treinen en bijna 600 deelfietsen. Onze klanten zijn onze gasten. We brengen hen graag ontspannen en veilig naar hun bestemming. Onze ambitie is om (on)gewoon goed te zijn. In het bieden van een veilige reis, up-to-date informatie en een chauffeur die optreedt als perfecte gastheer of gastvrouw. Daarnaast investeert Keolis in goed werkgeverschap (PSO trede 2, certificaat Gender Equality). Keolis hecht grote waarde aan integriteit, veiligheid en duurzaamheid. Inmiddels is 40% van onze bussen volledig elektrisch. In Gelderland en Overijssel lanceerden we de grootste e-vloot van Europa in één keer. Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de wereldwijde opererende mobiliteitsonderneming Keolis. Ieder jaar vervoeren we met 68.000 medewerkers bijna 3,5 miljard reizigers in 15 landen. www.keolis.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie