Archieffoto HCLB Dames 1.
Archieffoto HCLB Dames 1. Caspar Huurdeman

Herboren HCLB Dames in een flow

29 januari 2023 om 18:43 Sport

BAARN De eerste zes wedstrijden gingen verloren, maar daarna veranderde de wereld bij HCLB dames 1. HVBS DS3 werd zaterdagavond met 17-21 verslagen. Dat was daarmee alweer de derde overwinning op een rij. Daarmee komen Baarnse handbalsters op 6 punten en werd er afstand genomen van de onderste twee ploegen.

De eerste helft ging nog alle kanten op. ,,We stonden achter gelijk en voor, maar wisten uiteindelijk wel met een 8-10 voorsprong de rust in te gaan. Dat was het eerste goede teken. We wilden namelijk echt winnen, omdat we in de eerste wedstrijd tegen ze maar met één doelpunt verschil verloren.’’

In de tweede helft liepen de verder uit naar een marge van vier. ,,Toen we daar een kwartier voor tijd op kwamen wist ik dat we het niet meer gingen weggeven.’’

in de competitie met acht ploegen bezet HCLB nu de zesde plaats met zes punten. Dat zijn er twee minder dan de nummer vier en vijf. ,,Het is dus nog mogelijk om vierde te worden. In deze flow lukt dat en we willen ook nog wat puntjes van de top drie afsnoepen.’’

Doelpuntenmakers HCLB: Daisy Kooij (5), Maaike Frankema (4), Amanda van Loon (4), Roxanne van den Hoef (3), Kirsten Beeke (2), Michelle van Wilsum, Thirza van Loon en Iris van der Heijden.