Afbeelding

Een traditie in ere hersteld; Scouting MKWJ houdt Groepsdag

Overig Deel je nieuws

Zoals bij zoveel verenigingen duurde het door Corona weer even voordat er weer een gezamenlijk groter evenement georganiseerd kon worden. Hierdoor lag een van de mooie tradities binnen de groep stil.

Scoutinggroep MKWJ viert namelijk jaarlijks met al haar leden de MKWJ-dag. Een dag waarop alle leden, van jong tot oud, bij elkaar komen om gezellige activiteiten met elkaar te doen. En dat alles in een bepaald thema. Was er al Middeleeuwen een keer voorbij gekomen, ook Prehistorie en Fantasy zijn een keer voorbijgekomen als thema. Dit keer was het thema Kolonisten van MKWJ.

De jeugdleden werden in groepjes verdeeld met kinderen van verschillende leeftijden. Samen moesten zij verschillende posten langs om daar opdrachten te doen. De posten lagen rondom het clubhuis op het Ocriet-eiland verspreid. De opdrachten varieerden van ouderwets spijkerpoepen, touwtrekken, waterpong en Kub. Maar ook meer Waterscouting-achtige activiteiten als zeilen, kanoën en broodjes bakken boven een kampvuur. En bij het goed voltooien van de opdracht konden er munten worden verdiend, welke weer omgezet konden worden naar straten, dorpen of steden op het grote Kolonisten-bord. Tussendoor werd er in de zon gezamenlijk geluncht, waarna er weer verder werd gegaan met punten verdienen.

Aan het einde van de middag was er nog tijd, mede dankzij het mooie weer, om in de Eem te zwemmen. Traditioneel werd er afgesloten met het laten zakken van de vlag. Waarna de uitslag bekend van het spel werd gemaakt. Team Water heeft gewonnen!

Aansluitend werd er een barbecue gehouden. Deze werd ingeluid met een bedankje naar alle vrijwilligers welke zich voor deze dag maar ook andere zaken binnen de groep inzetten, waarvoor enthousiast werd geapplaudisseerd.

Samen met ouders, jeugdleden en vrijwilligers was het nog lang gezellig op het Ocriet. Dit smaakte weer naar meer. Op naar een volgende MKWJ-dag volgend jaar. Een traditie om in ere te houden!

advertentie
advertentie