VOOR EN DOOR KINDEREN: HET MINISTERIE VAN DE TOEKOMST Bekijk de persconferentie van Baarnse Minister van de Toekomst Sara

22 september 2021 om 11:27 Lokaal Deel je nieuws

BAARN, 22 SEPTEMBER 2021 - Vanaf vandaag bestaat er een nieuw ministerie: Het Ministerie van de Toekomst. Nederland staat aan het begin van een grote revolutie en algoritmes zullen ons dagelijkse leven ingrijpend veranderen. Nieuwe technologieën, op basis van kunstmatige intelligentie, maken alles ‘slimmer’: Slimme fietspaden, slimme ziekenhuizen, slimme scholen en zelfs slimme koelkasten. Naast de fantastische kansen, staan ons ook talloze uitdagingen te wachten. Laten we deze over aan de overheid? Aan de wetenschappers? Het bedrijfsleven? Of laten we kinderen zelf meedenken over hun eigen toekomst? Minister Sara van 8 jaar deelt haar visie.

Is Nederland klaar voor een wereld vol technologie?

Basisschoolkinderen van nu zijn niet alleen digital natives, maar ook ‘Machine Learning’ natives. Zij groeien op in een wereld met zelfrijdende auto’s en zelflerende robots. Wat vandaag wordt bedacht, bepaalt de toekomst van deze kinderen. Het Ministerie van de Toekomst onderzoekt of Nederland klaar is voor een wereld vol technologie en zorgt ervoor dat ieder kind een stem krijgt. Via @MinisterieToekomst worden de vragen, meningen en ideeën van kinderen in Nederland verzameld. Naast de ontwikkeling van videocontent voor basisscholen, zal het ministerie ook bedrijven en de overheid inspireren om in te zetten op technologische innovaties met langetermijn impact.

Word inspecteur! Meld je aan via ministerietoekomst.nl

De toekomst is van ons allemaal. Daarom roepen we alle kinderen tussen 6 en 12 jaar op om zich aan te melden als Inspecteur van de Toekomst. Als inspecteur onderzoeken we samen technologische innovaties, stem je mee bij de verkiezing van Beste Innovatie van de Toekomst en word jij baas over jouw eigen toekomst vol technologie!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie