Afbeelding
Festival Groeneveld

Nieuw festival met klassiek, dans en foodtrucks op Kasteel Groeneveld

23 augustus 2021 om 17:19 Evenementen

BAARN Het park rondom kasteel Groeneveld verandert op 4 en 5 september in een ‘Roaring Twenties’ festival met muziek, dans, kunst en foodtrucks. Zo brengt bijvoorbeeld het Alma Quartet de klassieke muziek uit de jaren ‘20. Bassist Tony Overwater & friends brengen jazz uit deze swingende tijd. En er kan gedanst worden in workshops Lindy Hop en Shim Sham en op de muziek van swing-DJ Mr. van Walsch. 

Verspreid over de twee dagen verwelkomt het festival veertig musici die allen een speciaal ‘Roaring Twenties’-programma presenteren. Het veelgeprezen Calefax Kwintet brengt je in de sferen met de muziek van Weill en Gershwin. Bariton Henk Neven zoekt het verder naar het oosten en brengt samen met zijn broer Bastiaan Neven en Hans Eijsackers het programma ‘From Russia with Love’. Club Classique uit Amsterdam brengt een speciale ‘moving art’ concert met videobeelden. 

Pianiste Anna Fedorova trekt overal ter wereld uitverkochte zalen met haar uitvoeringen van de pianoconcerten van Rachmaninoff. Celliste Maya Friedman is normaal ook te vinden op de grote festivals en podia en komt voor de gelegenheid speciaal naar Festival Groeneveld. De musici van het Alma Quartet spelen normaal in het Concertgebouworkest maar trekken ook gezamenlijk op als strijkkwartet en treden daarmee op in heel Europa. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie