Harm Jan Luth zal op donderdag 17 februari een lunchlezing verzorgen in de Baarnse bibliotheek.
Harm Jan Luth zal op donderdag 17 februari een lunchlezing verzorgen in de Baarnse bibliotheek. Harm Jan Luth

Na een korte pauze weer Blikopeners in Bibliotheek Baarn

11 februari 2022 om 16:55 Cultuur

BAARN Vanwege de coronamaatregelen waren er even geen Blikopeners lunchlezingen in de Bibliotheek Baarn. Na een korte onderbreking gaan deze op donderdag 17 februari weer van start. Deze keer is het de beurt aan historisch geograaf en planoloog Harm Jan Luth. Hij zal vertellen over de Eempolders.

Het landschap van de Eempolders is vooral gevormd door de laatste ijstijd. Harm Jan Luth gaat tijdens deze lunchlezing in op verleden, heden en toekomst van dit open polderland. 

Luth is historisch geograaf en planoloog en actief in allerlei vrijwilligersorganisaties in de regio, zoals IVN Eemland, Artishock, Heemschut en was lid van de Klankbordgroep Paleis Soestdijk. Hij woont met zijn vrouw Josephien (beeldhouwer) op Hofstede Eycken-dal op de grens van Baarn en Soest. 

INCLUSIEF LUNCH Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Rotary Baarn/Soest. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als je jezelf van tevoren aanmeldt via de website van de Bibliotheek Eemland.

Na de lezing van Harm Jan Luth volgen er meer. Op donderdag 17 maart is het de beurt aan Hans Koot over het thema ‘Hoezo oud?’. Op donderdag 21 april maakt Wil Hordijk met de aanwezigen een reis door historisch Baarn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie