Afbeelding

Gouden dag voor VITA 2000: vier keer goud en twee keer brons

14 mei 2022 om 21:23 Overig Deel je nieuws

Zaterdag 14 mei vond voor de bovenbouw turnsters van VITA de tweede voorwedstrijd plaats.

De dag begon met Annelotte, Lieke en Myrthe (Junior G). De meiden lieten zich van hun beste kant zien. Zo turnde Annelotte, ondanks dat ze balk spannend vindt, daar een hele nette en stabiele oefening wat goed was voor een 8e plaats van de 19. Ook Lieke en Myrthe turnden netjes en stabiel. Dusdanig dat ze beiden maar liefst 1e werden op brug. Lieke wist daarbij de jury helemaal mee te nemen in haar schitterende vloeroefening waardoor ze ook op dat toestel de beste was. Deze positie veroverde ze ook op sprong. Heel knap, want dit toestel is voor Lieke soms letterlijk een obstakel. Meer dan verdiend mocht Myrthe het brons in ontvangst nemen en kreeg Lieke, na een werkweek van school, zelfs het goud om gehangen.

Trots op hun trainingsmaatjes en vol enthousiasme startten vervolgens Coco, Naomi, Veerle (Jeugd F) en Linde (Junior F) aan hun wedstrijd. Voor Coco en Naomi een categorie met veel uitdaging, die deze stoere meiden maar al te graag aangaan. Na een minder goede start op balk wisten ze beiden te stralen op vloer en er een mooie salto uit te knallen. Op sprong wisten zij zich te verbeteren door een moeilijkere sprong dan hun vorige wedstrijd te springen. Veerle turnde hele mooie oefeningen. Op vloer behaalde zij de hoogste moeilijkheid in haar categorie. Waar ze vorige wedstrijd een slechte start had op brug, wist zij daar nu uit te blinken. Op dat toestel werd zij 2e. In een deelnemersveld van 15 turnsters mocht Veerle het hoogste podium betreden! Linde knalde letterlijk door haar wedstrijd heen. Op haar favoriete toestel vloer wist zij een halve schroef en een streksalto te springen wat haar de beste maakte op dat toestel. Dat gold ook voor het toestel sprong waar Linde met gemak overheen sprong. Op de toestellen brug en balk werd zij derde. In het eindklassement steeg Linde naar de hoogste plek en pakte dus ook het goud!

Madelief, Myla, Noa en Tessa (Jeugd G) mochten de dag voor VITA afsluiten. En hoe! Madelief turnde prachtig op vloer met de hoogste moeilijkheid in haar categorie. In een sterk deelnemersveld van 20 turnsters werd zij daar 3e. Op brug werd zij 5e en in het eindklassement turnde ze zichzelf naar een mooie 10e plaats. Myla turnde op brug een horizontale opzwaai met een mooie salto af. Op sprong knalde ze zichzelf naar een 3e plaats en op balk en vloer eindigde ze binnen de top 10. Dit resulteerde na vier toestellen tot plaats 8. Ook Noa knalde er op brug een hoge opzwaai uit. Daar werd zij maar liefst 2e. Ook op de andere toestellen liet zij zich van haar beste kant zien met zelfs een nieuwe sprong op het toestel sprong. Welverdiend pakte zij het brons. Tessa turnde een balkoefening met een prachtige choreografie. De 1e plek op dat toestel is niet meer dan verdiend. Op de andere toestellen wist Tessa heel ruim en zelfverzekerd te turnen. Zij mag zich terecht de beste van haar categorie noemen en kreeg daarvoor het goud omgehangen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie