Marijke Helwegen is één van de aandachtige deelnemers.
Marijke Helwegen is één van de aandachtige deelnemers. Peter Thijssen

Gratis opfrissen van verkeerskennis; morgen in De Leuning

8 november 2021 om 12:44 Activiteiten

BAARN Morgen, dinsdag 9 november, is er een gratis cursus van Veilig Verkeer Nederland in De Leuning voor Baarnse 65-plussers om hun verkeerskennis op te frissen. 

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden, wegmarkeringen en bijvoorbeeld voorrangsregels: wist u dat veertig procent van de verkeersregels in de afgelopen vijftien jaar is aangepast? Het is voor iedere weggebruiker belangrijk de veranderingen in de verkeersregels bij te houden. U krijgt nu de gelegenheid uw verkeerskennis op te frissen. Onder leiding van een deskundige voorlichter van Veilig Verkeer Nederland wordt u in twee sessies bijgepraat over de huidige verkeersregels. Uiteraard is er ruimte voor vragen. Na afloop van de eerste sessie bestaat de mogelijkheid om een individuele praktijkles met een rijschool aan te vragen. Deze cursus is bedoeld voor senioren en is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Utrecht.  

De bijeenkomst heeft een informatief karakter en het is dus geen examen. Deelname aan de theoriecursus is gratis. De kosten voor de praktijkles zijn voor eigen rekening en is uiteraard niet verplicht. Er si plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Wees er dus snel bij, aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst. Doelgroep: 65-plussers uit gemeente Baarn. Wanneer: Dinsdag 9 en dinsdag 23 november, 14.00 - 16.00 uur. Deelname aan beide dagen is verplicht. De theoriebijeenkomsten zijn gratis, een optionele praktijkrit kost €45. Inschrijven bij Veilig Verkeer Nederland, via www.vvn.nl/opfriscursussen of bel VVN Steunpunt West 088 524 88 38.

Hans Veltmeijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie