Jong talent Dasha Serck soleert op haar viool tijdens concert Artoni.
Jong talent Dasha Serck soleert op haar viool tijdens concert Artoni. Baarns Kamerorkest Artoni

Concert Artoni in Paaskerk

7 november 2021 om 10:00 Podiumkunsten

BAARN Zondag 21 november om 15.30 zal Artoni in de Paaskerk aan de Oude Utrechtseweg weer een concert geven met Ali Groen als dirigent en de jonge veel belovende soliste Dasha Serck (18 jaar).

Het programma is als volgt: Ouverture ‘La Festa del Villaggio’ van Vicente Martíny Soler; ‘Romance voor viool en orkest’ op. 11 in f kl.t. van Antonin Dvorák en ‘Havanaise voor viool en orkest’ van Camille Saint-Saëns met soliste Dasha Serck; ‘Symfonie no. 44 in e kl.t. (“Trauer”) van Joseph Haydn. Na afloop is er een feestelijke afsluiting met een glaasje. 

DE SOLISTE Dasha Serck is 18 jaar oud en woont in Voorburg. Op 6-jarige leeftijd begon zij met vioolspelen. Sinds augustus studeert zij aan het Conservatoriumvan Amsterdam bij Ilya Grubert. Dasha heeft meegedaan aan verscheidene concoursen en heeft daar enkele prijzen weten te behalen: de eerste prijs op het Britten vioolconcours en de derde prijs op het Archipelconcours. Hierdoor kreeg zij de mogelijkheid om de prachtige Sérénade Mélancolique van Tsjaikovski met het Britten Jeugd Strijkorkest uit te voeren. Tevens mocht zij optreden op NPO Radio 4. Zij zal, door vertraging door corona, nu voor het eerst met een volledig orkest optreden.

DE DIRIGENT Ali Groen studeerde hobo aan het Amsterdams Conservatorium bij Cees van der Kraan. In 1979 haalde zij haar diploma Orkestspel. Daarna studeerde zij aan het Koninklijk Conservatorium inDen Haag bij Jan Spronk en behaalde in 1986 het diploma Uitvoerend Musicus. Vanaf 1978 was zij achtereenvolgens als hoboïste verbonden aan het Residentie Orkest, het Utrechts Symfonie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinds 1991 legt zij zich toe op lesgeven en dirigeren. Van 1986 tot 2017 was zij leraar hobo en ensembleleiding aan het Koninklijk Conservatorium. Momenteel is zij naast Artoni ook dirigent van het blazersensemble Windkracht10, en van het symfonische blaasorkest Nieuw Geluid. Van 2001 tot 2005 was zij studieleider van de blazers van het Nationaal Jeugd Orkest. Als blazersrepetitor werkte zij onder andere met het Gustav Mahler Jugendorchester.

KAARTEN Bij het concert zijn? Kaarten zijn voor 17,50 euro zijn verkrijgbaar door overmaking op NL09 TRIO 0379 5037 43 ten name van Baarns Kamerorkest Artoni onder vermelding van naam. Kaarten liggen klaar bij aanvang. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. Kaarten zijn inclusief drankje. De zaal gaat om 15 uur open. Naar verwachting duurt het concert een uur. 

ARTONI Het Baarns Kamerorkest Artoni is in 2018 opgericht om amateurs gelegenheid te geven om in orkestverband muziek te maken. Er wordt gewerkt naar een orkest van niveau. Er is op dit moment plaats zowel voor de meer ervaren amateur, als voor jongeren - en ouderen - die meer ervaring willen opdoen met het spelen in orkestverband.

Informatie: www.artoni-baarn.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie