Stichting Sport & Bewegen Senioren Baarn (SBSB) trapt dinsdag 21 september het seizoen af.
Stichting Sport & Bewegen Senioren Baarn (SBSB) trapt dinsdag 21 september het seizoen af. Maryse Abendanon

SBSB trapt seizoen af bij BMHV

20 september 2021 om 16:00 Activiteiten

BAARN Stichting Sport & Bewegen Senioren Baarn (SBSB) trapt dinsdag 21 september het seizoen af met het jaarlijkse startevenement genaamd SBSB Kickoff. Dit in samenwerking met de BMHV en de Rabobank. Het evenement vindt plaats bij de Baarnse Mixed Hockey Vereniging aan de Geerenweg 10. De ontvangst is gratis met koffie en een gratis heerlijke lunch. Opgave bij Maryse, Ria, Esther, Linda, Paulien, Margreet, Marian, Jolanda of Sanny. 

Nieuw bij Stichting Sport & Bewegen Senioren Baarn (SBSB) is Cognitieve Fitness. SBSB blijft graag volop in beweging en start daarom op dinsdag 21 september met een unieke en wetenschappelijk bewezen training: Cognitieve Fitness! Gedurende 15 lessen van anderhalve uur combineren we fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. De lessenserie richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als de cognitieve vitaliteit. Cognitieve Fitness is effectief voor ouderen, mensen met cognitieve problemen en natuurlijk voor iedereen die zijn/haar hersenen gezond wil houden! 

Door het ouder worden functioneren ons lichaam en onze hersenen steeds minder goed. Cognitieve vaardigheden zoals concentratie en geheugen worden minder. Ook fysieke vaardigheden zoals evenwicht, coördinatie, conditie, soepelere spieren en gewrichten gaan achteruit. Cognitieve Fitness speelt hierop in en helpt het proces van achteruitgang te beïnvloeden.

TRIMBOS Cognitieve Fitness is een unieke en door het Trimbos-Instituut bewezen trainingsmethode en kent een brede toepasbaarheid. Het wordt onder andere ingezet binnen de GGZ, de doelgroep senioren, onderwijs en (top)sport. We weten dat bewegen het brein fit houdt. Daarom gaan we tijdens de cursus op een plezierige en effectieve manier met elkaar bewegen (fysieke inspanning). Door bewegen maak je nieuwe hersencellen aan en stofjes die je stemming verbeteren. Daarnaast gaan we aan de slag met het prikkelen van onze hersenen (intellectuele uitdaging), waardoor onder andere ons geheugen en motoriek verbetert. 

Deelnemers worden uitgedaagd nieuwe dingen te leren. En daarbij gaat het om de uitdaging en niet om de prestatie! Ook besteden we aandacht aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen (bewuste ontspanning). Stress is niet goed voor ons lichaam en brein en breekt hersencellen af. Je leert in de cursus hoe je kunt ontspannen in het dagelijks leven.

Cognitieve Fitness kan helpen om een (eerste) stap te zetten naar een gezonder en fitter leven en je in staat stellen een blijvende, positieve verandering tot stand te brengen!

Belangstelling? Meld je dan aan voor de Cognitieve Fitnesstraining! Stuur voor opgave een mail naar sbsbbaarn@gmail.com of bel naar: Maryse Abendanon: 06-42213260, Linda Kooij: 06-20456110, Ria Kuijt: 035-5421197. 

Informatie cursus Cognitieve Fitness: Start cursus: dinsdag 21 september van 14.00 - 15.30 uur; 15 lessen van anderhalf uur op de dinsdagen van 14.00 - 15.30 uur. Onderwerpen: Geheugen en concentratie, Logisch denken en ruimtelijk inzicht, Reactievermogen en coördinatie. De cursus wordt gehouden in sporthal De Trits in Baarn. Deelname kost € 215 (inclusief werkboek, elastiek en set jongleerballen)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie