Afbeelding
Mangohouten meubelen

De leukste interieurtrends van het nieuwe seizoen

2 september 2021 om 10:46 Partnercontent

De herfst staat voor de deur, en daar horen nieuwe modetrends bij. Met een paar gemakkelijke aanpassingen kun je je interieur een mooie nieuwe uitstraling geven die goed past bij de herfst. Dat kan bijvoorbeeld door accessoires zoals vazen, kussens en andere objecten te verwisselen, maar ook door nieuwe meubelen aan te schaffen die je interieur een boost geven. In dit artikel zetten we een paar stijlvolle interieurtrends voor je op een rij.

Dekens en kussens

Het koude weer komt er weer aan. Daarom is het fijn je woonkamer zo in te richten dat hij een warme uitstraling heeft. Dat is prettig thuiskomen na een lange dag werken: kachel aan en lekker op de bank onder een dekentje kruipen. Met nieuwe kussens of kussenhoezen kun je je bank in een oogwenk een andere uitstraling geven. Kies voor mooie herfstkleuren zoals okergeel, oranje en bruin. Ook een deken in deze kleuren is een mooi (en nuttig!) accessoire voor op de bank of een luie stoel. Andere accessoires zoals gehaakte onderzetters kunnen een warme en comfortabele uitstraling geven waarmee je je interieur in een oogwenk klaarstoomt voor de koudere dagen.

Warme meubelen

Ook in je meubelen kun je deze warme uitstraling goed doorvoeren. Ben je toe aan een nieuwe kast of tafel, kies dan voor een stijlvolle houtsoort. Hout heeft een natuurlijk karakter en past in elk interieur. Daarnaast heeft het van zichzelf een warme look. Ook in de zomer komt het goed tot zijn recht; door de accessoires aan te passen kun je je houten meubelen juist een exotische en natuurlijke look geven. Denk aan eikenhout of mangohout. Deze twee houtsoorten hebben een oranjebruine, aangename kleur die van zichzelf een aangename sfeer met zich meebrengt.

Mangohout als blikvanger

Een interessante woontrend is het eerdergenoemde mangohout. Mangohout is een duurzame houtsoort die je snel herkent aan het bijzondere uiterlijk. Het heeft een duidelijke nerf en een vlammend patroon in de plank, waardoor elk meubel er uniek uitziet. Het wordt vaak gecombineerd met elementen zoals zwart staal, wat een meubel van mangohout een blikvanger maakt. Denk aan een mangohout kast, waar je ook nog eens meer opbergruimte kunt creëren. Het mooie aan mangohout is dat het op verschillende manieren toekomstbestendig is. Het is een mooie houtsoort die niet uit de mode zal gaan, maar ook een duurzaam natuurproduct dat van zichzelf sterk is. Hierdoor gaat een meubel van mangohout uitzonderlijk lang mee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie