Arbeidspsychologen Midden Nederland wordt gerund door psychologen Marina Wakker (l) & Arienne Klijn.
Arbeidspsychologen Midden Nederland wordt gerund door psychologen Marina Wakker (l) & Arienne Klijn. Arbeidspsychologen Midden Nederland
zakelijk

Arbeidspsychologen Midden Nederland: ‘Onze werkwijze is anders’

1 september 2021 om 11:00 Zakelijk

BAARN In Baarn is sinds kort Arbeidspsychologen Midden Nederland gevestigd. Dit wordt gerund door psychologen Marina Wakker & Arienne Klijn. Arbeidspsychologen Midden Nederland is expert in stress, burnout en mentale gezondheid op de werkvloer. Zij helpen werkgevers met het aanpakken en oplossen van verzuimproblemen. 

Dit doen zij op verschillende manieren. Door individuele begeleiding, maar ook door ondersteuning bij het opzetten van een verzuimaanpak en bij het realiseren van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Zij zijn er voor werkgevers en medewerkers en geven individuele begeleiding, workshops en trainingen. Allemaal met als doel het werkplezier en de mentale gezondheid van medewerkers te bevorderen.

Arienne en Marina werkten al zo’n 20 jaar in Utrecht. ,,Toen wij op zoek waren naar een nieuwe plek voor ons werk vielen wij op een mooie ruimte in Baarn. Met name de hoge ruimtes en de lichtheid van de locatie op Eemstraat 15a sprak ons aan. Er is een mooie, hoge trainingsruimte en een aantal fijne coachkamers. We hebben de locatie daarom Lighthouse genoemd. Omdat het letterlijk een plek is met veel licht. Maar ook omdat we dit in het werk met mensen tot uiting willen brengen. In Baarn zoeken we ook de samenwerking met andere lokale partners zoals Laborum Arbeidsconsultancy.”

Ze vertellen verder: ,,De werkwijze binnen Arbeidspsychologen Midden Nederland is anders dan in de reguliere ggz. Aanvullend op de reguliere benadering die vaak vrij cognitief van aard is, hebben wij benaderingen met inzichten uit de sensorymotor psychotherapie (waar gevoel en lichaamsbewustwording veel meer betrokken wordt), systeem therapie en traumatherapie. Ook krijgt de factor werk bij ons meer aandacht. Je kunt onze stijl zien als coachend, maar met psychologische bagage in onze achterzak.”

,,Wij hebben afgelopen 20 jaar een eigen stijl en aanpak ontwikkeld die bijvoorbeeld goed werkt voor mensen die uitvallen bij burnoutklachten. Zo besteden wij veel meer aandacht aan de gevoelskant. Het weer voelen van eigen wensen en grenzen. Je zou kunnen zeggen dat wij meer vanuit een bril vanuit de positieve gezondheid kijken en dat ook de zingevingskant bij ons aan bod komt. Wat ons verder kenmerkt is dat wij nadrukkelijk ook de samenwerking zoeken met de werkgever. Verzuim zien wij als een gezamenlijke aanpak. Onze persoonlijke stijl en betrokkenheid is iets waar wij zowel door de werkgevers als de medewerkers vaak om gewaardeerd worden.”

,,Wij realiseren ons dat bedrijven in Baarn en omgeving ons nog niet kennen. Om deze reden bieden wij een gratis kennismakingsworkshop aan. In deze interactieve workshop willen we jullie meenemen in stressreductie technieken die wij onze cliënten leren en nemen we jullie mee in het model waarmee wij cliënten helpen regie te nemen in hun werk en leven. Ons doel is om op een leuke en interactieve manier kennis te maken en iets van onze sfeer en benadering te proeven.”

De workshop wordt gegeven in Baarn (locatie Eemstraat 15a) op dinsdag 14 september van 15.30 tot 17.00 uur.

Een online workshop is gepland op dinsdag 21 september. Ook van 15.30 tot 17.00 uur.

Aanmelding kan door een mail te sturen naar marina@arbeidspsychologenmiddennederland.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie