Het Griftland College sluit het jaar feestelijk af met De Koude Kermis.
Het Griftland College sluit het jaar feestelijk af met De Koude Kermis. Griftland college

Griftland College sluit het jaar af met ‘De Koude Kermis’

4 juli 2021 om 10:05 Onderwijs

SOEST Het schooljaar waarin heel weinig kon en mocht sluit het Griftland College extra feestelijk af voor alle leerlingen. En wel met ‘De Koude Kermis’ op het sportveld naast de school. Alle klassen van het Griftland College kunnen beurtelings op doordeweekse dagen tussen maandag 5 en dinsdag 13 juli in een tijdslot van 2 uur heerlijk rondstruinen op een unieke kermis. 

De Koude Kermis is een kunstproject van DROPSTUFF.nl waar met bestaande kermisattracties nieuwe verhalen worden verteld, in samenwerking met verschillende musea, kunstenaars en ontwerpers. Traditionele verhalen en gebruiken wordt nieuw leven ingeblazen met behulp van nieuwe vormen en technologieën. Een kermis waarvan álle attracties onder handen zijn genomen of volledig nieuw zijn ontwikkeld onder het motto ‘Volkscultuur meets High Tech en High Art’.

Op De Koude Kermis is niets wat het lijkt. De leerlingen, die nu nog druk zijn met hun toetsweek, kunnen zich verheugen op de volgende attracties: Maak een ritje in ‘The Fair Grounds‘, een virtual reality rollercoaster-ride op zogenaamde ‘kiddy rides’ (ook voor volwassenen!), kies je eigen e-nummers in het ZOET!-suikerspin-laboratorium, draai een rondje in de ‘Carnaval des Moutons’ draaimolen - met Augmented Reality - , neem plaats in de zelfrijdende botsauto’s van Bumper Ballet, stap in een Fiat Panda en betreed zo een escaperoom on wheels, speel PacMan op een LED-scherm van XXL-formaat met de C64, of kijk wat de toekomst met je doet in de Freakshow.


Door een bezoek te brengen aan De Koude Kermis kunnen alle leerlingen elkaar in een bijzondere setting nog even zien en spreken, voordat ze gaan genieten van een welverdiende vakantie.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie