Om werk zat Gerard Visser de winterperiode niet verlegen.
Om werk zat Gerard Visser de winterperiode niet verlegen. Roeland de Bruyn

Verwarmingsmonteur zeer welkom

16 februari 2021 om 10:02 Wonen

BAARN De afgelopen week zorgde de aanhoudende kou voor topdrukte bij de installatiebedrijven. Bij de grote jongens stond de telefoon roodgloeiend. Veel cv ketels zuchtten onder de lage temperaturen. Verwarmingsmonteurs draaien overuren. De nodige cv-ketels en warmtepompen begaven het door de vrieskou. Verschillende problemen waren er met de (niet afgesloten) buitenkranen. De echt grote drukte wordt voorspeld als de dooi invalt.

In Baarn hebben de zzp‘ers hun zaakjes goed voor elkaar, blijkt uit een rondgang per telefoon. Loodgieter Gerard Visser laat weten: ,,Bij mij valt het mee. Zelf doe ik weinig aan onderhoud van verwarmingsinstallaties. Klachten en storingen besteed ik uit aan een paar collegae, gespecialiseerd in dat werk en 24 uur per dag zeven dagen in de week beschikbaar. Met hen werk ik goed samen.”

Op preventief gebied is Gerard Visser wel werkzaam. Door controles wordt ellende aan de cv installatie in de wintermaanden voorkomen. CV-specialist Wim Huisman zegt met gepaste trots niet een probleem met een installatie of warmtepomp te hebben. Het storingsbeeld is normaal, aldus de Baarnse ondernemer. Kleine probleempjes kunnen zich voordoen, maar zijn simpel te verhelpen.

Ook Huisman werkt met onderhoudscontracten en dat betaalt zich in een extreem winterse week, zeven jaar geleden voor het laatst, uit. Goed onderhoud is de eerste vereiste, stelt de zzp‘er uit Baarn. Robin van Hamersveld adviseert regelmatig de installatie schoon te laten maken. Valt de dooi in, verwacht hij meldingen van gesprongen waterleidingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie