Meerdere politie-eenheden zijn ingezet bij de aanhouding van de verdachte.
Meerdere politie-eenheden zijn ingezet bij de aanhouding van de verdachte. Caspar Huurdeman

Vuurschenaar aangehouden voor bedreigen boa

20 december 2020 om 23:23 Overig

LAGE VUURSCHE Een inwoner van Lage Vuursche is aangehouden op verdenking van bedreiging van een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Baarn. Hij zou zijn honden hebben opgehitst tegen de boswachter. 

Vanmiddag is rond 15.00 uur is een boa van de gemeente Baarn bedreigd in de bossen achter kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. De verdachte hield zich, volgens handhaving van de gemeente Baarn, niet aan de toegangsvoorwaarden van het bos. Er ontstond een schermutseling waarbij de Vuurschenaar wist te ontkomen aan aanhouding. Hij is echter even later door meerdere politie eenheden op zijn huisadres alsnog aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. 

Wethouder Jannelies Vissers reageerde op haar Facebookpagina op het incident. ,,Onaanvaardbaar!! Het gebruik van geweld (ophitsen van honden) jegens een boa die zijn stinkende best doet om ervoor te zorgen dat mensen ondanks Covid veilig kunnen recreëren in de natuur van Baarn. Politie heeft het uitstekend opgepakt mede door het opvangen van onze boa. Aangifte is gedaan.”

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie