veteraan D Terluin
veteraan D Terluin Marcel van Bloemendal

Feestpakketten actie Stichting Baarnse Veteranen

20 december 2020 om 14:52 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 december j.l. werden meer dan honderd veteranen uit Baarn aangenaam verast. Zij kregen bezoek van de bestuursleden van de Stichting Baarnse Veteranen die hen persoonlijk, namens de gemeente Baarn, een feestdagenpakket kwamen overhandigen.

Ieder jaar organiseert het bestuur van de Stichting Baarnse Veteranen samen met de gemeente Baarn een lokale veteranendag. Deze dag is voor het bestuur een mogelijkheid om de Baarnse veteranen en hun partners, samen te laten komen en met hen in gesprek te gaan. Uit deze momenten komen vaak bijzondere verhalen en persoonlijke contacten voort. Elk jaar kijken de veteranen uit naar deze dag. Door de ontstane contacten heeft de stichting aandacht, en soms ook zorg, voor enkele veteranen kunnen realiseren.

Dit jaar kon er helaas geen lokale veteranendag worden gehouden, terwijl het een jubileum jaar zou moeten zijn vanwege de “75 jaar bevrijding”. Om de veteranen een hart onder de riem te steken heeft de Stichting Baarnse Veteranen voorgesteld aan de gemeente om een attentie in de vorm van een feestdagenpakket uit te delen. Het pakket zou, volgens het voorstel, persoonlijk door de bestuursleden worden bezorgd zodat er ook ruimte ontstaat voor een persoonlijk moment. Dit alles natuurlijk met inachtneming van de geldende Covid19 maatregelen.

Het voorstel werd door de gemeente zeer positief ontvangen. Door de inzet van Floris Schrier viel het voorstel binnen het budget van de gemeente en kon er worden begonnen met de voorbereiding en uitvoering. Het feestdagenpakket dat door de lokale ondernemers Mitra Baarn, Bakkerij Kuijper, Banket Bakkerij Veldhuizen, en C'estbon werd aangeleverd zag er fantastisch uit en kon worden bezorgd door het bestuur.

Het bijzondere aan deze actie is dat alle veteranen op deze manier konden worden benaderd. Tijdens de lokale veteranendag komen de veteranen die willen, in staat zijn en de mogelijkheid hebben om aanwezig te zijn met elkaar in contact. Door de pakketten persoonlijk uit te reiken kon het bestuur alle veteranen persoonlijk benaderen en bedanken voor hun bewezen diensten. Daarnaast was het mogelijk om de veteranen te enthousiasmeren voor deelname aan de lokale veteranendag van 2021. Met name veel jonge veteranen gaven aan te overwegen de volgende keer deel te nemen.

Voor vele was het een aangename verrassing en kwam het bezoek totaal onverwacht. Eén uitzondering hierop vormde de heer D. Terluin (zie foto). Hij verwachtte de komst van het bestuur al. Dit kwam doordat hij door zijn zoon, ook veteraan en woonachtig in Baarn, al op de hoogte was gebracht. “Mijn zoon heeft gisteren al het pakket in ontvangst kunnen nemen en had mij dat laten weten” sprak de heer Terluin.

De komst was dus geen verrassing meer maar de vraag of hij wilde poseren voor een foto was dat wel. “Uw zoon heeft het pakket dan een dag eerder gekregen maar misschien komt u wel in de krant” wist penningmeester Gertjan Bergman hem te vertellen.

Elk jaar vraagt de gemeente Baarn aan het Nederlandse Veteranen Instituut de namen op van alle geregistreerde veteranen. Baarn kent ca. 120 veteranen, maar niet alle veteranen zijn bekend of geregistreerd. Een veteraan kan zowel een post-actief of een actief dienend militair zijn. Vooral bij de laatste categorie kan het voorkomen dat zij niet op de lijst staan die het Nederlandse Veteranen Instituut aan de gemeente beschikbaar stelt. Mocht u veteraan zijn maar geen bezoek hebben gehad van één van de bestuursleden dan kunt u een mail sturen naar info@stichtingbaarnseveteranen.nl. De contactgegevens zullen dan bij het bestuur bekend zijn en de veteraan zal voortaan worden meegenomen in de activiteiten van de stichting. Voor de eerste tien aanmeldingen is nog een feestdagenpakket beschikbaar! Voor meer info: www.stichtingbaarnseveteranen.nl

Gertjan Bergman
feestpakket
penningmeester Gertjan Bergman
bezorgdienst ;-)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie