Voor Baarn.
Voor Baarn. Foto: Caspar Huurdeman

Peter Blokker stapt over naar Voor Baarn

30 december 2017 om 22:32 partnercontent

BAARN - Voor Baarn kan met trots melden dat oud-PvdA-wethouder Peter Blokker (62) terugkeert in de lokale politiek. Hij is bij de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart te vinden op de kieslijst van Voor Baarn.

Een opmerkelijke overstap voor een ras-PvdA'er, maar niet voor Peter Blokker: Na twee jaar weg te zijn geweest uit de lokale politiek meldde hij zich weer bij de PvdA en voerde met die partij een aantal gesprekken. "Een kleine twee maanden geleden kreeg ik te horen op welke plaats op de kieslijst ik zou komen te staan en die strookte niet met mijn ambities." Vervolgens meldde Tino Schouten van Voor Baarn zich. "Ik heb drie lange gesprekken gevoerd met mensen van Voor Baarn en het goede gevoel was er eigenlijk direct", aldus Blokker.

"Wij zijn uitermate gelukkig met Peter Blokker", zegt Voor Baarn-adviseur Edwin Kouwenberg. "Hij bruist van de ambitie en ook haal je een stuk ervaring binnen die de jonge partij goed kan gebruiken. Peter heeft aangegeven dat hij de coaching van een aantal onervaren mensen op de lijst op zich wil nemen, zodat zij over vier jaar zo de raad in kunnen."

Blokker geeft aan dat hij mensen/instanties wil stimuleren en begeleiden om bijvoorbeeld in te spreken in de raad. Hij hoopt over vier jaar met Voor Baarn te hebben bereikt dat de politiek in Baarn duidelijker en transparanter is. "Nu wordt de politiek vaak alleen gevolgd door een selecte groep, maar de gemeenteraad moet de wijk in en de wijk moet de raad in."

De nieuwe lokale partij Voor Baarn werd in september opgericht door de samenvoeging van de twee partijen Baarn in Beraad en Nu Baarn en doet in maart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker is Tino Schouten en Bram van Ommen staat op plek twee van de kandidatenlijst. Er is een tienpuntenpartijprogramma opgesteld onder de titel 'Baarn Onderneemt'.

Voor Baarn heeft geen traditionele politieke kleur. Per onderwerp wordt er gekeken wat het beste is voor Baarn en de inwoners. Ook komt de partij zelf met nieuwe voorstellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie