Werk van Escher, die lange tijd in Baarn woonde.
Werk van Escher, die lange tijd in Baarn woonde.

Escher zichtbaar maken via ideeënbrouwerij

7 december 2017 om 00:30 partnercontent

BAARN - Graficus en wereldberoemd kunstenaar M.C. Escher zichtbaar maken in Baarn, dat is de ambitie van de gemeente Baarn, Coöperatie Centrum Baarn, Theater de Speeldoos en Stichting Culturele Evenementen.

De deelnemende partijen nodigen inwoners, ondernemers en culturele organisaties uit hieraan mee te werken door middel van de ideeënbrouwerij 'Escher in Baarn' op donderdag 14 december van 19.30 tot 22.00 uur in Theater de Speeldoos. Tijdens deze avond gaan partijen met elkaar in gesprek. Door Escher meer zichtbaar te maken in Baarn willen de initiatiefnemers het culturele erfgoed levend houden, het centrum versterken en Baarn op de kaart zetten.
Tijdens de ideeënbrouwerij worden ideeën bedacht en uitgewerkt om de verbinding tussen Escher en Baarn meer zichtbaar te maken. Het doel van de avond is om tot één of meerdere concrete en uitgewerkte plannen te komen. De ideeënbrouwerij is voor iedereen die het leuk vindt over dit onderwerp mee te denken en/of eraan bij te dragen. Dit kunnen Baarnse ondernemers zijn, culturele organisaties of betrokken inwoners en scholieren.
Escher hoort bij Baarn. De kunstenaar M.C. Escher heeft lange tijd in Baarn gewoond. Ook ligt hij in
Baarn begraven en zijn er nog sporen van hem in Baarn te vinden. Op het gemeentehuis en bij het
Baarnsch Lyceum zijn voorbeelden van het werk van Escher te zien. Daarnaast is de M.C. Escher
Foundation in Baarn gevestigd. Deze foundation heeft de rechten over de werken van Escher en zet
zich in om de nalatenschap van zijn werk te behouden. Natuurlijk stemmen de initiatiefnemers de
plannen die voortkomen uit de ideeënbrouwerij af met de foundation.

De gemeente Baarn helpt in het bijeenbrengen van betrokken organisaties en mensen en bij het maken van de plannen. Voor elk idee of plan dat de brainstorm voortbrengt moet ook een financieel plan komen. Er is vanuit de gemeente namelijk vooralsnog geen budget voor dit initiatief.
Deelname aan de ideeënbrouwerij is gratis. Aanmelden kan tot uiterlijk 11 december via e-mail: j.thijs@baarn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie