Broodjes bakken bij het vuur.
Broodjes bakken bij het vuur.

Traditionele Warme Witte Winter Weken in 't Vaarderhoogt

24 november 2017 om 16:46 partnercontent

SOEST/BAARN - Het wordt van zaterdag 18 november tot en met zaterdag 23 december traditioneel een drukte van jewelste bij Vaarderhoogt in Soest. Drommen mensen uit het hele land en zelfs daarbuiten spoeden zich naar de Dorresteinweg 72b in Soest voor een gezellige dag bij het familiewinterevenement de Warme Witte Winter Weken.

Vijf weken lang staan de poorten elke dag (ook zondags) van 10.00 tot 17.00 uur open om iedereen welkom te heten.

Tijdens de Warme Witte Winter Weken is het gehele terrein van 't Vaarderhoogt omgetoverd tot nostalgisch winkeldorp, vol met leuke winkeltjes waar allerlei waren aan de man worden gebracht. Elke woensdag en zondag komen er weer nieuwe winkeliers in het dorp zodat bezoekers, bij meerdere bezoeken, steeds weer een nieuw dorp aantreffen. Elke vrijdagavond is er een lichtjesavond waarbij het dorp sprookjesachtig wordt verlicht. Ook zijn er op vrijdag stamppottenbuffetten (deelnemen kan via warmewittewinterweken.nl).

De levende kerststal is een van de mooiste en grootste in het land en is beroemd tot in alle windstreken. De kerststal is gebouwd met traditionele materialen en wordt bevolkt door groot- en kleinvee. Vooral de kleine knuffeldieren zijn geliefd bij kinderen. Zij mogen, onder deskundig toezicht, de beestjes vasthouden en knuffelen. De kerststal zou zo in het echte kerstverhaal kunnen figureren.

De opzet van de Warme Witte Winter Weken is om mensen weer die traditionele familiewarmte te laten beleven. Door samen broodjes te bakken boven het vuur bij Henk de houthakker bijvoorbeeld. Bij deze goedmoedige reus kan ook volop geknutseld worden. In en rond zijn hut kunnen kleine, maar ook volwassen kinderen houten kerstboompjes, engeltjes en andere figuurtjes schilderen, kleurplaten kleuren of knippen en plakken. Tijdens de drukste dagen is er ook de mogelijkheid om zelf kaarsen te maken bij de kaarsenmakerij. Daarnaast zijn er diverse doe-belevenissen op verschillende tijdstippen en plekken.

Het winkeldorp heeft veel knusse plekjes: het fonteinpleintje, de kerk en de molen, maar het drukst bezocht is toch wel het Smulplein. Op dit plein is een groot verwarmd terras en zijn er veel winkeltjes met winterse lekkernijen. Van oliebol tot broodje worst, van poffertjes tot lekkere snacks en niet te vergeten de warme en koude drankjes. Voor een uitgebreidere maaltijd is er herberg De Kastelein. Op het Smulplein is ook het theaterpodium waar veel optredens plaatsvinden van orkesten, koren, bands en artiesten. Op de website staat een agenda.

In de overdekte ruimten van 't Vaarderhoogt is een prachtige kerstshow ingericht. Een eldorado voor liefhebbers. Niet alleen vanwege de mooi ingerichte hoekjes en fraaie decors, maar ook omdat er duizenden artikelen te vinden zijn om de kerst thuis mooi en sfeervol mee aan te kleden.

Al vanaf februari zijn de medewerkers in touw om tijdens de wintermaanden een prachtige kerstshow neer te zetten. Elk jaar weer slagen zij er in om in de overdekte ruimten een zeer originele en inspirerende show te realiseren: een van de redenen dat de naam van deze show 'Kerstinspiratie' is.
De 'Kerstspiratie' heeft elk jaar en nieuw gezicht.

Om een beetje een indruk te krijgen is een foto-impressie te bekijken op www.warmewittewinterweken.nl.

Bel voor meer informatie naar 035-6012883 of kijk op www.warmewittewinterweken.nl/www.vaarderhoogt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie