Het publiek genoot niet alleen van de prachtige hoeden, maar ook van de mooie dansen.
Het publiek genoot niet alleen van de prachtige hoeden, maar ook van de mooie dansen. Foto: Bastiaan Miché

Creaties van Herma de Jong op HATwalk

19 september 2017 om 12:47 partnercontent

BAARN - Het was het hoogtepunt van Prinsesdag volgens directeur van de Speeldoos Peter Joziasse. Hij hield dinsdag in de Laanstraat het inleidende praatje voorafgaande aan de HATwalk, waar de meest prachtige creaties van de Baarnse hoedenontwerpster Herma de Jong werden geshowd.

Modellen van balletschool Marut Jorquera gingen gracieus dansend over de oranjeloper voor haar winkel Her Majesty's Crafts & Design in de Laanstraat 16 en showden het publiek haar hoeden in de meest uiteenlopende vormen en kleuren, van prachtige herfsttinten tot zwart/witte modellen, met hier en daar een veertje, bloem of grote strik erop. Volgens de ontwerpster vooral hoeden die ook echt gedragen zijn op Prinsjesdagen. Ze levert al jaren exclusieve hoeden aan ministers en kamerleden.
De Jong, die dinsdag de voorpagina van De Telegraaf haalde met haar hoed voor minister Edith Schippers, droeg zelf een zalmroze creatie met twee grote bloemen en een veertje. "Ik word er helemaal emotioneel van", vertelt ze na afloop van de HATwalk. "Zo zouden ze er allemaal mee moeten lopen in Den Haag. De hoeden worden tien keer zo mooi als jullie ermee lopen", complimenteert ze de Baarnse balletleerlingen.
Ze laat weten een drukke tijd achter de rug te hebben. "Altijd al in september in verband met Prinsjesdag, maar dit jaar helemaal omdat de formatie nog niet is afgerond. Maar het is weer gelukt, het laatste hoedje is gisterenavond opgehaald."

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie