Afbeelding
Foto: Roeland de Bruyn

Baarns college tevreden over afgelopen bestuursperiode

16 maart 2018 om 09:39 partnercontent

BAARN - Het Baarnse college van burgemeester & wethouders is tevreden over de afgelopen bestuursperiode. De redactie van de Baarnsche Courant heeft in een interview met het college en gemeentesecretaris Abdou Najib teruggekeken op de afgelopen bestuursperiode. Na de komende gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart is het afwachten of de huidige wethouders terugkeren. Alle wethouders hebben aangegeven ook de komende vier jaar in het college te willen blijven. Het interview leest u terug in de Baarnsche Courant van vandaag, vrijdag 16 maart.

De slotvraag, die helaas vanwege ruimtegebrek de krant niet heeft gehaald luidde: 'Wat zijn de belangrijkste doelen die u de komende periode wil realiseren?'. De antwoorden leest u hieronder:

Wethouder Mariska de Koning: "Beeldkwaliteitsplan maken. En dan niet alleen het plan maken, maar het ook werkbaar maken. Zodat de resultaten zichtbaar worden in Baarn."

Wethouder André van Roshum: "Een stap verder gaan met PIT Baarn. De huishoudelijke hulp, het gemeentelijke loket en het lokaal team onder één dak brengen."

Wethouder Theo Stroo: "De basisscholen hebben zorgen om het lerarentekort. Ik wil meedenken om talent voor de klas te krijgen."

Burgemeester Mark Röell: "De kwaliteit behouden en naar een hoger plan trekken. We hebben goud in handen. Baarn is een prachtig dorp. Tijdens de inwonertop hoorden we dat mensen tevreden zijn over Baarn. De burgers moeten die trots meer uitdragen als ambassadeur."

Wethouder Erwin Jansma: "Paleis Soestdijk. Op planologisch en procedureel vlak moet daar veel gebeuren en biedt veel kansen voor Baarn."

Gemeentesecretaris Abdou Najib: "We willen een steviger samenwerking tussen ambtenaren en bestuur. We hebben de organisatie opgeschud en opnieuw ingericht. We hebben meer gerealiseerd dan in het collegeprogramma stond. Het is gebleken dat het moeilijk is goed personeel te vinden. We bieden veel mogelijkheden voor jonge mensen die willen werken bij een gemeente. Dat geeft veel vertrouwen in de toekomst."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie