Afbeelding

Kerstmarkt Het Baarnsch Lyceum

17 december 2017 om 08:42 partnercontent

BAARN - Elk jaar organiseert Het Baarnsch Lyceum vlak voor de kerstvakantie op eigen terrein een kerstmarkt, waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan. Dit jaar is de omgeving van het Surinaamse Danpaati daarvoor uitgekozen.

Danpaati is een eilandje in de Suriname Rivier. In de omgeving liggen dorpjes waar de Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven, wonen. Aardrijkskundedocente Martha Huiszoon kwam er deze zomer toen zij in Suriname op vakantie was. Ze bezocht het schooltje en de crèche in het dorpje Dan, vlakbij Danpaati. De opgetogenheid en motivatie van de kinderen, maar ook het gebrek aan alles raakte haar. De crèche is niet meer dan een betonnen vloer met een hek eromheen, met ontzettend weinig speelgoed. In het schooltje zijn eigenlijk alle schoolspullen nodig om les te geven. Soms doet een verdwaalde toerist wat geld in een pot, maar voor de rest krijgen ze amper hulp.

Het Baarnsch Lyceum besloot dat het schooltje, de Openbare School 'Prinses Beatrix', het goede doel voor de kerstmarkt van 2017 zou moeten worden. De school probeert zo veel mogelijk geld en spullen op te halen: door de kerstmarkt, maar ook door andere activiteiten, zoals sponsoracties en een schoolfeest. Uiteindelijk zullen mevrouw Huiszoon en vier leerlingen vwo 5 zelf het dorp bezoeken. Ze gaan naar Dan om het geld te brengen en de overdracht van eventuele goederen te begeleiden, maar ook om meer te weten te komen over het leven van de inwoners en van hen te leren.

De kerstmarkt is voor iedereen toegankelijk en vindt plaats op donderdag 21 december van 17.00 tot 20.00 uur op het terrein voor de school. Er zullen veel kraampjes zijn met van allerlei (warm!) lekkers om te eten en te drinken. Elk kraampje wordt ingericht en beheerd door een klas of groep leerlingen en hun mentor.

Wie wil doneren, kan een bijdrage overmaken op NL42RABO 0138 2996 68 tnv Stichting Het Baarnsch Lyceum ovv kerstmarkt 2017.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie