Afbeelding

Hartverwarmend Kerstconcert Muziekschool Baarn

26 december 2016 om 07:46 partnercontent

BAARN - 'Wat een heerlijke avond hebben jullie weer georganiseerd, we hebben genoten!'. De reacties van veel van de ruim tweehonderd bezoekers op het eerste Kerstconcert van Muziekschool Baarn-Soestdijk waren overweldigend. De door Chain in feeërieke kleuren verlichte Pauluskerk vormde een fantastisch decor voor alle optredende leerlingen en docenten. En voor Scrooge en Marley, die dit jaar voor de gelegenheid maar eens de kerk bezochten.

Voor aanvang van het Kerstconcert werden de vele toeschouwers begroet door een blazersensemble van Crescendo, dat vanaf het balkon van de kerk haar koperen klanken liet horen. Met het zelfde stuk, 'Aufzug' van Leopold Mozart, opende vervolgens het ensemble van de muziekschool het concert. De winterse stukken onder de beeldende titel 'Ein musikalische Schlittenfahrt' van de vader van Amadeus vielen goed in de smaak bij de toehoorders. Begeleid door docenten Laura de Boer, Véronique Streevelaar en op klavecimbel Cathrine Malcorps, brachten de jonge én volwassen muzikanten de muziek van vader Leopold met verve ten gehore.

Zeer charmerend was het optreden van de soms nog maar pas begonnen jongste leerlingen op viool en cello. Voor hun eerste optreden voor publiek, met het tweehonderd jaar oude 'Twinkle, twinkle little star', kregen zij terecht een ovationeel applaus.

'Let it snow' was vervolgens de gezongen wens van de jonge zangeressen Britte en Louise, die de bezoekers met de bravoure van volleerde artiesten meenamen naar het kerstrepertoire uit de twintigste eeuw. Getooid met feestelijke hoge hoeden brachten ook de jongste leerlingen van docent Marjoleine Leene de wens om een 'White Christmas' over de bühne. Met een swingend tempo waren het vervolgens de zingende danseressen Lara, Fien, Fay en Jazz die lieten weten dat 'Santa Claus is coming to town'.

Nadat Tiegan Nicholls haar 'Christmas song', begeleid door Marjoleine op piano vertolkte, was het de beurt aan de geest van Marley om in een goed neergezette sketch zijn oude zakenpartner Ebenezer Scrooge te waarschuwen een beter mens te worden, een mooi in het programma passend intermezzo van acteurs Daniel en Leeuwerik.

Onder leiding van coach Gaby Kaihatu lieten de jongedames van de vocal group Popvoices twee meerstemmige liedjes van Michael Jackson horen, waaronder het diepzinnige 'Man in the mirror'. Gezeten aan de piano trakteerde zang- en pianoleerlinge Josien het publiek op een gemoedelijke 'Santa baby', voorafgegaan door de met gitaarklanken begeleide zangeressen Willemijn en Laurien.

Uit de kerstmusical 'A Christmas Carol' kon natuurlijk het gedragen 'God bless us everyone' niet ontbreken. Prachtig en zonder begeleiding ingezet door zangeres Britte Orthofer, viel het orkest, bijgestaan door vader en zoon Laseur op trompet en hoorn in en konden de toehoorders meezingen. Dat dit lied ook de ommekeer in het denken en doen van de oude vrek Scrooge inluidde, bleek toen hij verlicht als een veertje de gouden dukaten uit zijn geldkist ging uitdelen aan het publiek.

Onder de gezellige klanken van Jingle Bells en de door allen gezongen kerstwens voor een 'Merry Christmas' verplaatsten de honderden bezoekers zich naar buiten om af te sluiten met een glühweintje en warme chocomel. In het fraaie kleurlicht tegen de gevel van de Pauluskerk zorgden het blazersensemble van Crescendo voor het passende slotakkoord. 'We hadden ons geen mooiere start van deze traditie kunnen voorstellen', zo vatte Cathrine en Arthur Malcorps van MG Muziekschool Baarn-Soestdijk de geslaagde avond én hun belofte samen, om af te sluiten met: 'Volgend jaar gaan we de kerstmuziek én Scrooge ook weer op de Brink terugbrengen voor een geweldig mooi kerstfeest!'.

(Foto: Eelco Sok)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie