Afbeelding

Boek Judas snel uitverkocht in Baarn

7 november 2016 om 14:29 partnercontent

BAARN - Het boek Judas van Astrid Holleeder was ook in Baarn zaterdag snel uitverkocht. De biografie gaat over het gezin Holleeder en met name Astrids broer Willem, de bekende crimineel. Boekhandel Den Boer had vijftien exemplaren ingeslagen, Bruna zestien. "Wij waren ze binnen twee uur kwijt", aldus een medewerkster van Bruna.

Uitgeverij Lebowski bood het boek 'blind' aan. Boekwinkels konden het boek bestellen, zonder dat ze wisten wat ze in huis haalden. "We kregen een week van te voren bericht dat we het boek konden inkopen. We wisten niet wat het was, maar er werd wel bij gezegd dat het iets bijzonders was. Afgelopen vrijdagavond zou bekend worden waar het over ging, in het programma RTL Late Night", aldus een medewerker van boekhandel Den Boer. "Dat gebeurt eigenlijk nooit op deze manier. Zaterdag waren we ook uitverkocht. Omdat we zaterdagochtend meteen hebben bijbesteld, hebben we morgen nieuwe exemplaren in de winkel."

Bruna heeft het boek besteld voor klanten die dat wilden. Dat waren er een stuk op zes. De verwachting is dat die boeken rond 10 november leverbaar zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie