Afbeelding

Hockeymeiden MC4 in nieuw jasje

1 november 2016 om 09:20 partnercontent

BAARN - Voor de herfstvakantie werd de voorcompetitie op een mooie tweede plaats in de poule afgesloten. Nu, aan de start van de echte competitie, zijn de hockeymeiden van MC4 van BMHV afgelopen zaterdag in een nieuw jasje gestoken. Dit is mogelijk gemaakt door de sponsor R&M, ook bekend als Reichle & De-Massari. U kent ze waarschijnlijk niet, maar heel veel IT infrastructuur wordt door hen aangelegd.

De meiden begonnen fel aan het duel en bepaalde het spel in het veld. Dit resulteerde al binnen vijf minuten in het eerste doelpunt dat werd gescoord uit een strafcorner. De meeste doelpunten worden door de MC4 gemaakt uit strafcorners.

Gaandeweg verdween de felheid waarmee de wedstrijd was begonnen. Het team verloor de controle over de wedstrijd. De tegenstanders van Schaerweijde kwamen langszij en kort voor rust kwamen we zelfs op achterstand.

In de rust werd geëvalueerd wat er niet goed ging en wat wel. De meiden zagen zelf goed in dat er betere mandekking nodig was en meer aanvallen over rechts moeten worden opgebouwd. Op de rechterkant spelen wij immers met onze sterke forehand en de tegenstanders op hun backhand. Ook de felheid en pit van de eerste 10 minuten wilden we weer terugzien in de tweede helft.

Al snel bleek dat de meiden goed wakker waren geschud in de rust. Al snel werd de gelijkmaker gescoord. Dat gaf ze meteen een boost zelfvertrouwen om deze wedstrijd winnend te kunnen afsluiten. Dit keer een frommelgoal als rebound van de strafcorner, maar ook die tellen mee. Vervolgens werd er een pracht doelpunt gemaakt door Martine Pietersen nadat in eerste instantie de strafcorner goed werd afgeslagen door de tegenstander.

Daarna kwam de zege geen moment meer in gevaar en werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld. Met de 4-2 overwinning een mooie start van de competitie. De nieuwe jassen komen goed van pas met het naderende herfstweer. Op naar volgende week, UIT in Veenendaal tegen Spitsbergen MC4.

Foto: Vlnr achter: Nova van Gijtenbeek, Femke Hamel, Xanthi Angeli, Martine Pietersen, Renee Veenstra, Jisca Versluis, Anneclaire Musterd. Vlnr voor: Fien van der Wilk, Noa Lochmans, Pippa Bosman, Frederieke van Riel, Daphne van Velden, Lise van Essen. Keeper: Madelief Drijvers