Dit beeld zal, vanwege de coronarichtlijnen, dit jaar niet te zien zijn in Baarn. De opzet van de intocht wordt coronaproof.
Dit beeld zal, vanwege de coronarichtlijnen, dit jaar niet te zien zijn in Baarn. De opzet van de intocht wordt coronaproof. Onno Wijchers

Sinterklaas komt naar Baarn

24 september 2020 om 08:51 Evenementen

BAARN Corona of niet, Sinterklaas komt zaterdag 21 november ‘gewoon’ naar Baarn. Al heeft corona uiteraard wel enige invloed, want de aankomst zal anders verlopen dan anders. De organisatie van de intocht werkt een aantal scenario’s uit voor een feest dat coronaproof is.

,,We gaan ook dit jaar groots uitpakken”, belooft Wouter Eijbaard. De voorzitter van de Stichting Intocht Sint Nicolaas Baarn staat in nauw contact met de goedheiligman. ,,Vanwege de coronamaatregelen is de intocht dit jaar alleen voor inwoners van Baarn en, zoals het er nu naar uitziet, komen de kinderen naar de sint toe in plaats van andersom.” Eén van de mogelijkheden is dat gezinnen in hun eigen auto langs de sint rijden. ,,Maar dat wordt later bekend. We hebben groen licht van de gemeente en gaan vier scenario’s uitwerken. Zodat we niet worden verrast door aangescherpte regels van het RIVM.”

Veel gemeenten hebben de intocht van Sinterklaas afgelast vanwege corona. Ook stichtingsbestuur en gemeente zijn van mening dat een ‘ouderwetse’ intocht nu niet kan. ,,Het lukt dan echt niet mensen op 1,5 meter van elkaar te houden”, is Wouter Eijbaard realistisch.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie