Afbeelding
Privéfoto

Happy Kids geeft spullen gratis weg

11 september 2020 om 14:40 Maatschappelijk

BAARN Stichting Happy Kids - Happy People heeft maandag spullen weggegeven die te maken hebben met knutselen en kaarten maken. De stichting is gesloten en kan de spullen niet meer gebruiken.

De stichting die vijf jaar lang een ontmoetingsplek creërde voor kinderen, ouderen en nieuwkomers stopt officieel per 1 januari 2021, maar vanwege corona kan de stichting in de kelder van de bieb op dit moment geen activiteiten organiseren. Er is weinig ventilatie en het is lastig om afstand te nemen.

Alrieke Tillema, oprichtster van de stichting, nodigde mensen uit om gratis te komen winkelen bij haar thuis. Er stonden bakken vol met papier, stickers, linten, kaarten, scharen, stempels en pennen. ,,Hierdoor zijn wij onze spullen kwijt, en kunnen mensen thuis een nieuwe hobby beginnen.” Ook kunnen mensen door haar in een Whatsapp groepschat worden geplaatst met mensen met dezelfde hobby. ,,Iedereen kan online werkjes aan elkaar laten zien en eventueel een keer op afstand afspreken. Een win-winsituatie, want hierdoor pakken we gelijk eenzaamheid aan”, aldus Alrieke Tillema.

HAPPY KIDS ON TOUR Ondanks dat Stichting Happy Kids - Happy People stopt, wordt er een doorstart gemaakt in nieuwe vorm: Happy Kids on Tour. Het is een concept waarmee kunsteducatie op locatie wordt gegeven. Al een aantal jaar organiseerde de stichting ‘Plastic Soep Is Troep’ in Baarn en dit gaan ze ook gebruiken bij het nieuwe concept. De kinderen kregen bij ‘Plastic Soep Is Troep’ voorlichting over duurzaamheid, plastic en het milieu. Hier werd ook een kunstproject aan gekoppeld waarbij kinderen van plastic dat ze op straat vonden, kunstwerken gingen maken en vervolgens gingen exposeren. Met Happy Kids On Tour wordt het plastic soep project vergroot: ,,Gemeenten door heel Nederland kunnen ons inhuren om dit project te organiseren op een tijdelijke locatie, zoals een school, buurthuis of een clubhuis. We gaan voorlichting geven en een kunstexpositie organiseren.”

De stichting gaat in de toekomst nog meer spullen weggeven. ,,Er komen nog zeker drie weggeefochtenden. Spullen voor onder andere workshops en de kerstviering geven we ook weg.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie