De Wintertuin in het Cantonspark is start- en eindpunt.
De Wintertuin in het Cantonspark is start- en eindpunt. Michiel van Eunen

Buiten editie Open Monumentendag Baarn

6 september 2020 om 11:00 Evenementen

BAARN Dit jaar zijn er twee Open monumentendagen in Baarn; zaterdag 12 en zondag 13 september. Een bijzondere editie waarbij de monumenten alleen van buiten te bewonderen zijn. Er zijn er twee leuke routes uitgestippeld in Baarn en Lage Vuursche die u kunt wandelen of fietsen.

“We hebben gekeken naar hoe we in deze periode - waarin we ons door de coronamaatregelen moeten aanpassen - tóch aandacht kunnen besteden aan de prachtige monumenten die Baarn rijk is”, aldus wethouder Erwin Jansma. “De deuren van de monumenten blijven deze keer helaas gesloten, maar van buiten is er genoeg moois te bewonderen. Vandaar deze twee monumentenroutes die inwoners kunnen fietsen of wandelen.”


LEERMONUMENTEN Dit jaar is het thema ‘Leermonument’. De wandelroute door Baarn loopt langs locaties waar educatie centraal staat. Deze route is 4,1 kilometer lang en start en eindigt bij de Wintertuin in het Cantonspark. De wandeling in Lage Vuursche leidt deelnemers langs een aantal (rijks)monumenten in het dorp en langs de grafheuvels in het bos. Deze wandeling start op de Hoge Vuurseweg 4, bij de Stulpkerk en is 2,5 kilometer lang.

De routes zijn te volgen met behulp van de folder. Deze is te downloaden via www.baarn.nl/openmonumentendag. Vanaf woensdag 9 september kunnen inwoners ook een papieren exemplaar ophalen bij het gemeentehuis. Op zaterdag 12 en zondag 13 september is de folder ook te verkrijgen bij de Wintertuin (van 10.00 tot 18.30 uur), het start- en eindpunt van de route in Baarn.

PALEIS SOESTDIJK Paleis Soestdijk opent op Open Monumentendag de deuren van het park voor het publiek. Geïnteresseerden dienen vooraf online een ticket voor een tijdslot te boeken. Meer informatie is te vinden via www.paleissoestdijk.nl.

Om ieders veiligheid te waarborgen is het belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het mogelijk dat de richtlijnen worden aangepast. Kijk op www.baarn.nl/coronavirus voor de actuele situatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie