Gezicht op de voorzijde van het Badhotel aan de Middenlaan (Julianalaan 4) te Baarn uit het zuidoosten. Ca. 1910-1920.
Gezicht op de voorzijde van het Badhotel aan de Middenlaan (Julianalaan 4) te Baarn uit het zuidoosten. Ca. 1910-1920. Utrechts Archief

Tien wereldarchitecten die iedereen moet kennen, nu in Baarn

1 september 2020 om 15:30 Kunst

BAARN Wie zijn de onbetwiste meesters van de moderne architectuur? En doorstaan hun ideeën en bouwwerken de tand des tijds? Ja! Neem de prachtige toren van het oude Badhotel. Door H.P. Berlage in 1885 gebouwd in ons mooie Baarn en nog steeds een eyecatcher. Go Bruens van de Vrije Academie wijdt een vol college aan Berlage, maar ook aan Victor Horta, Antoni Gaudí, Frank Lloyd Wright.

Vanaf donderdag 24 september in de Pauluskerk in Baarn. Maak kennis met hun ontwerpen, bouwopvattingen, inspiratiebronnen en opdrachtgevers en ziet andere voorbeelden van de stromingen waartoe de architecten behoorden. Verdiept u zich liever in de westerse kunstgeschiedenis? De Vrije Academie geeft ook de Colleges Kunstgeschiedenis in Baarn dit najaar. Kijk voor meer informatie op www.vrijeacademie.nl/Baarn

De Vrije Academie is al sinds 1990 het grootste landelijke onderwijsinstituut voor kunst & cultuur en maakt culturele kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk. Met een groot team van professionele sprekers maakt de Vrije Academie het mogelijk om op een gedegen, plezierige manier met kunst & cultuur kennis te maken.

Go Bruens MA studeerde kunstgeschiedenis en heeft zich gespecialiseerd in moderne kunst en architectuur. Door haar enthousiaste verhalen neemt ze u mee naar de tijd en achtergrond van de kunstenaars, architecten en opdrachtgevers en zoomt ze in op de kleinste details.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie