In andere jaren startte het seizoen van de Volksuniversiteit tijdens het Cultureel Festival.
In andere jaren startte het seizoen van de Volksuniversiteit tijdens het Cultureel Festival. Christine Schut

Volksuniversiteit Baarn in september van start

9 augustus 2020 om 06:57 Activiteiten

BAARN Op 4 september gaat de Volksuniversiteit Baarn weer van start met haar nieuwe programma.

Na het abrupt afbreken van onze activiteiten halverwege maart door de coronamaatregelen van het kabinet en het RIVM en door de zomervakantie gaat Volksuniversiteit Baarn weer van start met haar programma 2020 – 2021. Door de 1,5 meter afstandsregel vanwege het coronavirus is het niet mogelijk gebleken het gehele programma, waaraan de programmacommissie zo hard heef gewerkt, doorgang te laten vinden. Het programma is teruggebracht van 85 activiteiten naar tot nu toe 41. Een veel minder uitgebreid programma dan men gewend is.
Voor sommige activiteiten zal er mogelijk uitgeweken moeten worden naar andere en grotere leslocaties om de 1,5 m maatregel te kunnen handhaven. Dit alles heeft er toe geleid dat er voor het komend seizoen geen uitgebreide brochure kan worden uitgebracht.
Hiervoor in de plaats komt er een flyer voor zowel het najaars- als het voorjaarsprogramma.

De najaarsflyer 2020 wordt verspreid aan alle abonnees van de Baarnsche Courant van 14 augustus en via e-mail aan al onze (oud) cursisten.
De flyer ligt ook bij de gemeente, de bibliotheek en diverse andere locaties in de gemeente Baarn en omgeving. Het voorjaarsprogramma 2021 wordt nog verder uitgewerkt; hiervoor volgt in december de voorjaarsflyer. Uiteraard staat ook op de website www.volksuniversiteitbaarn.nl het complete programma vermeld.

Op vrijdag 4 september starten zij met het Schilderatelier, waarbij de cursisten zelfstandig aan de slag gaan en geheel vrij zijn in de materiaalkeuze. Op dinsdag 15 september start de cursus: Keramiek en decoratietechnieken in het atelier van Patricia Lotens. Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Op dinsdag 29 september start de cursus: Schilderen met diverse materialen. Ook hier gaan de deelnemers zonder docent aan het werk met diverse materialen zoals: olie, acryl, aquarel en alle mogelijke gemengde technieken. Op dinsdag 29 september start ook het Schilderatelier in de avond. Zie hiervoor Schilderatelier van 4 september.

Op woensdag 30 september start de cursus: Aquarel-acryl schilderatelier. Ook hier werken de deelnemers zelfstandig en hierbij staat hoog in het vaandel dat alles mag en niets hoeft. Kijk voor meer informatie over bovenstaande creatieve cursussen op: www.volksuniversiteitbaarn onder de categorie Creatief.

Inschrijven voor deze creatieve cursussen is mogelijk via www.volksuniversiteitbaarn.nl of vanaf maandag 31 augustus telefonisch op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur via 035-5416033. Volksuniversiteit Baarn is gevestigd in Theater De Speeldoos, Rembrandtlaan 35 te Baarn.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie