Jan van de Veen (l) speelde tegen Ton van der Ploeg.
Jan van de Veen (l) speelde tegen Ton van der Ploeg. Jan van de Veen

Jan van de Veen clubkampioen dammen DBS

29 juli 2020 om 14:16 Overig

BAARN Afgelopen vrijdag werd de laatste en 22e ronde van de onderlinge competitie van Damclub Baarn Soest gespeeld. In verband met de zomervakantie waren er slechts vier partijen. Er was 1 partij die in het oog sprong. De strijd op de honderd velden om het clubkampioenschap tussen Ton van der Ploeg en Jan van de Veen. Van de Veen won na zo’n drie uur spelen de partij. Daarmee werd hij clubkampioen van DBS. Dat is de tweede maal in drie jaar tijd. Zijn kampioenschap was terecht want hij behaalde maar liefst 25 punten uit 14 partijen. Hij won 12 maal, verloor 1 maal en speelde 1x remise. Van der Ploeg zat hem echter kort op de hielen met slechts twee punten minder. Ook een voortreffelijke prestatie. Bij de junioren was Marlon Drost vorige week al kampioen geworden. Opvallend was de prima overwinning van Frank Drost op de ervaren en geslepen Willem van Egdom. Bij de junioren verraste Victor Nieuwenhuis het toptalent Wouter de Boer.

Willem van Egdom en Frank Drost speelden een mooie partij. Drost bleef attent en bleek over een langere adem te beschikken, Van Egdom verslapte in zijn concentratie en verloor in het middenspel kansloos. Een prachtige prestatie van Frank Drost die met de week beter in zijn spel komt.

Van der Ploeg en Van de Veen gingen de strijd niet uit de weg. Van de Veen etaleerde zijn aanvalspel en Van der Ploeg koos voor de omsingeling. Dat lukt lang maar in het middenspel kwam hij steeds slechter te staan. Het eindspel was precies uit. Al met al een mooie afsluiting van dit bijzondere damseizoen.

De twee nieuwste leden van DBS speelden tegen elkaar. Karel Hammacher en Jose Mol maakte er een leuke trainingspartij van. Beiden zijn leergierig en houden erg van het spelletje.

In de juniorengroep was Nette Maartje afwezig. Victor Nieuwenhuis speelde tegen de sterke Wouter de Boer. Victor speelde erg sterk en won afgetekend. Een mooie afsluiting van zijn seizoen. Wouter eindigde knap tweede. Heel sterk omdat hij verreweg het jongste lid van DBS is.

De eindstanden van seizoen 2019/2020 na 22 speelronden

Senioren
1. Jan van de Veen                         14-25                 clubkampioen
2. Ton van der Ploeg                        17-23
3. Willm van Egdom                        19-16
4. Riek Vendrig                                 10-10
5. Frank Drost                                 16-10
6. Willem Willemse                         11-8
7. Karel Hammacher                        4-2
8. Jose Mol                                        3-0

Junioren:
1. Marlon Drost                                14-24                 jeugdkampioen
2. Wouter de Boer                         16-19
3. Mette Maartje Bijleveld         16-17
4. Victor Nieuwenhuis                 13-12
5. Leon Rutten                                 17-7
6. Perrin Wolfkamp                         5-5
7. Thobias Vernede                         8-4
8. Gervais Nkouka                         1-2

Het nieuwe seizoen begint weer op vrijdag 11 september. Nieuw leden zijn van harte welkom. Sowieso kan men ook vrijblijvend meespelen of damlessen volgen.

Jan van de Veen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie