Lage Vuursche heeft een beschermd dorpsgezicht.
Lage Vuursche heeft een beschermd dorpsgezicht. Christine Schut

Lage Vuursche in top 50 mooiste dorpen

24 juli 2020 om 08:37 Overig

LAGE VUURSCHE Lage Vuursche is opgenomen in de ANWB-verkiezing Top 50 Allermooiste dorpen van Nederland. Samen met Linschoten, Loenen aan de Vecht, Renswoude behoort het dorp volgens de stemmers tot één van de vier mooiste dorpen van de provincie Utrecht.

Het heeft wat losgemaakt: de ANWB-verkiezing van het Allermooiste dorp van Nederland. 30.000 Nederlanders brachten enthousiast hun stem uit op hun favoriete dorp of voegden een dorp toe aan onze lijst. Daaruit rolde een lijst van 50 pareltjes van dorpen én een overduidelijke Top 5 van de allermooiste. Aan de jury de moeilijke taak om hieruit de winnaar te kiezen. Dit is de Top 5 Allermooiste dorpen volgens de stemmers (in willekeurige volgorde): Hollum (Friesland), Winsum (Groningen), Elsloo (Limburg), Oisterwijk (Noord-Brabant) en Urk (Flevoland).

Na een afsluitend juryberaad waarin flink werd gediscussieerd werd unaniem de winnaar gekozen. Welk dorp dat is wordt op maandag 17 augustus bekend gemaakt. Op donderdag 20 augustus wordt het dorp feestelijk onderscheiden.

Wie de complete lijst wil bekijken, kan HIER terecht.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie