Arnold Twigt beoefent taijiquan (tai chi)
Arnold Twigt beoefent taijiquan (tai chi) Deirdre de Bruyn

Meedoen met Taijischool OneMoves in Februari 2020

19 februari 2020 om 16:18 Vechtsporten Deel je nieuws

Om iedereen tegemoet te komen die nog twijfelt of hij met taijiquan (t’ai chi chuan) wil beginnen opent Taijischool OneMoves haar deuren. In de maand Februari mag je gratis meedoen met alle OneMoves lessen. Je bent welkom op maandagavond en donderdagavond om 19.30 op Wagenaarlaan 10 in Baarn in de voormalige Montinischool. De lessen beginnen om 19.45.

 

Rondom het thema van fit en gezond zijn er een heleboel verschillende mensen die om een heleboel verschillende redenen taijiquan beoefenen. Ouderen beoefenen taijiquan meestal om tot op hoge leeftijd gezond te blijven. Jongeren en topsporters beoefenen taijiquan vaak om hun prestaties te verhogen. Mensen die het erg druk hebben kunnen taijiquan beoefenen om meer rust in hun leven te krijgen of om een burnout te voorkomen.

 

Taijiquan is een ‘innerlijke vechtkunst’, die 400 jaar geleden in China tot ontwikkeling is gekomen. ‘Innerlijke vechtkunst’ houdt in dat het er  niet zozeer om gaat een vijand te verslaan maar om zelf gezond te blijven. Hiermee is meteen de link gelegd naar gezondheidstraining. Inmiddels beoefenen ongeveer 200 miljoen mensen taijiquan. Dat is meer dan één op de honderd wereldburgers. Dat maakt taijiquan de meest beoefende vorm van lichaamstraining die er is. In Nederland is taijiquan nog niet zo bekend en zit het aantal beoefenaars ruim onder het mondiale gemiddelde. Maar daar kunnen we dus nu meteen iets aan veranderen. Aanmelden kan via info@onemoves.nl. Meer informatie vind je op www.onemoves.nl.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie