Tom Gesgarz - SV Baarn
Tom Gesgarz - SV Baarn SV Baarn

Tom Gesgarz: missie geslaagd

22 november 2019 om 17:37 Voetbal Deel je nieuws

Succesvolle SV Baarn-trainer verlaat de club aan het einde van het seizoen.

Het is voor een debuterende trainer geen eenvoudige opgave om een brug te slaan tussen ervaren spelers van een eerste elftal, het inpassen van talentvolle jeugdspelers èn een elftal naar een hoger niveau tillen. Gesgarz ging bij zijn eerste job deze uitdaging vastberaden aan.
Als “kind van de club” kwam hij in 2017 terug bij SV Baarn op een moment dat het eerste de overstap naar de zaterdagcompetitie maakte. In het tweede jaar werd direct succes geoogst: SV Baarn 1 kende een schitterend seizoen 2018-2019 met als hoogtepunt promotie naar de derde klasse. De doelstelling van dit seizoen is handhaving en daarvoor zit de club op koers. Toch komt er na 3 jaar een eind aan de succesvolle samenwerking van SV Baarn met de talentvolle trainer.

``Tom was voor ons erg belangrijk en hij is de verbindende factor geweest tussen de jeugd en de senioren. Wij vonden het mooi om een jonge, enthousiaste en beginnende trainer een kans te bieden om zich te ontwikkelen als eerste elftal trainer. De afgesproken doelstellingen zijn behaald. Tom wil zich nu graag bewijzen op een hoger niveau in lijn met zijn talent en ontwikkeling. Om deze reden stopt de samenwerking aan het eind van dit seizoen.  We kijken met veel plezier terug op de goede samenwerking en we wensen Tom uiteraard veel succes bij het vinden van een mooie nieuwe club`` aldus Richard Hop, hoofd van de Technische Commissie van SV Baarn.

Gesgarz reageert: “Vanaf dag één ben ik met een glimlach richting de club gereden, voelde mij thuis, had mensen die mee wilden in de visie die ik had. Ik kon werken met een zeer fijne staf en het fijnste vind ik dat ik nog steeds met een lach op de club verschijn. SV Baarn en ik hebben zowel binnen als buiten het veld een ontzettend mooie ontwikkeling doorgemaakt. Dit jaar is de focus om in de derde klasse te blijven en daar heb ik alle vertrouwen in. Mijn doel zal dan bereikt zijn. Het seizoen is nog lang niet voorbij, maar via deze weg wil ik alvast iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het succes van deze ongelofelijk fijne en warme club!”

Zijn eerste ervaringen als trainer en zijn dit voorjaar behaalde diploma UEFA B/TC II zullen hem ongetwijfeld een stap hoger brengen. SV Baarn gaat op zoek naar een opvolger, voor wie een mooie uitdaging klaarligt: de sportieve erfenis van Gesgarz verder uitbouwen en van SV Baarn 1 een stabiele derdeklasser maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie