Sinterklaas zal zaterdag weer groots worden onthaald in Baarn.
Sinterklaas zal zaterdag weer groots worden onthaald in Baarn. Ronald Sentner

Sinterklaas komt zaterdag naar Baarn

21 november 2019 om 09:18 Evenementen

BAARN ,,De kinderen gaan het geweldig vinden!" Voorzitter Wouter Eijbaard van Stichting Intocht Sint Nicolaas Baarn kan bijna niet wachten. Nog twee nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas weer naar Baarn. Dit jaar is het programma nog grootser dan anders, belooft de voorzitter.


Christine Schut

,,Nieuw is dat Sinterklaas dit jaar met een stoomboot naar Baarn komt. Dat geeft ongetwijfeld een extra leuke sfeer. De mensen die langs de Eem gaan kijken, zullen dat zeker merken", denkt Eijbaard. ,,Daarnaast hebben we bij Eemlust wat meer ruimte gecreëerd. Er komt een podiumwagen te staan. Daarvoor komt een vak, speciaal voor de kinderen. Hierdoor kan presentator Kevin van den Berg samen met de kinderen vast warm zingen. De kinderen kunnen daarvandaan goed over de Eem kijken of ze de stoomboot al zien aankomen", legt Wouter Eijbaard uit. Voor de ouders is een andere plek gereserveerd.

Bij restaurant Eemlust is een kort programma. Daarna steekt het gezelschap de Eemweg over naar de Sinterklaasparade. Die vertrekt om 13.30 uur vanaf de Drie Eiken. Dit jaar met veertien voertuigen, drie meer dan vorig jaar. ,,De stoomtrein met Sinterklaas rijdt voorop. Verder hebben we dit jaar een bijzondere dj-wagen. De dj-piet wordt vervoerd in een historische VW T1 Bus. Het thema is 'Het feest van Sinterklaas'. Mede daarom rijdt er een enorme opblaasbare taart mee in de parade", lacht Eijbaard die zelf overigens geen bijzondere act heeft dit jaar.

Op de Brink is een kinderactiviteit door Happy Kids-Happy People. Daar wordt voor Sinterklaas een kunstwerk gemaakt. Baarnse kinderen kunnen bij verschillende winkels in het centrum twee kleurplaten ophalen, waarvan één met een hand. Die ingekleurde handjes worden in de muziekkoepel op het kunstwerk overgetekend. Voor wie niet naar de muziekkoepel kan komen, rijdt in de Sinterklaasparade een voertuig mee dat alle tekeningen verzamelt.

De Sinterklaasparade eindigt traditiegetrouw bij het bordes van het gemeentehuis. ,,Hier komt dit jaar een groot professioneel podium met optredens. Sinterklaas komt daar tussenin te staan zodat de mensen maar naar één kant hoeven kijken. Én, omdat we meer ruimte hebben, krijgt Sinterklaas een grote gouden sinterklaasstoel", legt Wouter Eijbaard uit. Die nog als kleine roddel kan verklappen dat Sinterklaas, speciaal voor de intocht in Baarn, naar de kapper gaat, zodat hij er in Vorstelijk Baarn netjes bijloopt. Wellicht aardig als u daarover iets complimenteus zegt tegen de sint.

Overigens, als Sinterklaas en zijn pieten zijn vertrokken bij het gemeentehuis, zal de dj-piet nog een half uur doorfeesten op de Brink.

PROGRAMMA

12.30 uur Sinterklaas te zien langs de Eem;

13.00 Aankomst Sinterklaas bij Rederij Eemlust;

13.30 Vertrek Sinterklaasparade vanaf industrieterrein de Drie Eiken;

13.45 Doorkomst Sinterklaasparade Frans Halslaan/Paulus Potterlaan;

14.00 Doorkomst Sinterklaasparade Johannes Vermeerlaan/Kerkstraat;

14.30 Doorkomst Sinterklaasparade Brinkstraat/Brink;

15.00 Doorkomst Sinterklaasparade Laanstraat (heen en terug);

15.30 Welkom Sinterklaas bij het gemeentehuis;

16.30 Einde Sinterklaasintocht.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie