Met lokale podiumkunstenaars en een gids wordt voor één avond het Museum van de Baarnsche Geschiedenis geopend.
Met lokale podiumkunstenaars en een gids wordt voor één avond het Museum van de Baarnsche Geschiedenis geopend.

Avond van de Baarnsche Geschiedenis

23 oktober 2019 om 07:59 Historie

BAARN De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Honderden culturele, literaire en mediaorganisaties brengen de geschiedenis onder de aandacht met als thema Zij/Hij. Zo ook in Theater de Speeldoos Baarn. Op woensdag 30 oktober vindt daar de Avond van de Baarnsche Geschiedenis plaats.

Met lokale podiumkunstenaars en een gids wordt voor één avond het Museum van de Baarnsche Geschiedenis geopend. De avond wordt geopend met een speciale dans gechoreografeerd door Rasarani Keilman van Balletschool Marut Jorquera. Daarbij zingt musicalartiest Fred Butter enkele nummers, waaronder een Baarnse versie van 'Het Dorp'.

In een talkshowvorm zal Kevin van den Berg een aantal kenners van de Baarnse geschiedenis interviewen. Er wordt gesproken over belangrijke mannen en vrouwen die onmisbare voetstappen in het dorp hebben en veel voor Baarn hebben betekend. Zoals bisschop Jan van Utrecht, burgemeester Miedema en de 16e eeuwse Josina van Drakenborgh.

Vanuit de Historische Kring vertellen Frits Booij, Wil Hordijk en Machteld Olthof over deze prominente heren en dames uit onze geschiedenis. Thera Coppens vertelt onder meer over Mary Stuart, die op Paleis Soestdijk woonde.

KAARTEN De Avond van de Baarnsche Geschiedenis is op woensdag 30 oktober om 20.15 u te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Kaarten zijn verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl voor € 10,00 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 11,00. De kaartprijs is exclusief consumptie. Via de website is het mogelijk zelf uw plaatsen te kiezen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail.

De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag, donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en een half uur voor aanvang van de voorstelling. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie