De Pauluskerk op de Brink.
De Pauluskerk op de Brink. Christine Schut

Kerstnachtdienst in Pauluskerk

22 december 2018 om 08:11 lokaal

BAARN 24 en 25 december, de dagen van verwondering en blijdschap. Kerstnacht, 24 december, is de nacht van verwondering en blijdschap. Eén van de bekende kerstliederen die we deze nacht in de Pauluskerk op de Brink zingen zegt het al.

Komt, verwondert u hier, mensen,
ziet, hoe dat u God bemint,
ziet vervuld der zielen wensen,
ziet dit nieuwgeboren kind!

Naast dit bekende lied zingen we in de eredienst van kerstnacht ook vele andere van ouds bekende kerstliederen. En dat alles ter ere van het kindeke Jezus. Een boodschap van verwondering en blijdschap werd ons in die nacht ruim 2000 jaar geleden bekend gemaakt. Een boodschap die nu nog steeds actueel is. In de Bijbel staat: 'En de engel zei tegen hen: Wees niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die voor heel het volk wezen zal, namelijk dat heden voor u in de stad van David de Zaligmaker geboren is; Hij is Christus, de Heere' (een gedeelte uit de schriftlezing uit Lucas 2, de bekende kerstlezing).

Dit willen we vieren met alle inwoners van Baarn. Die nacht in de Pauluskerk op de Brink. Een feestelijke eredienst onder leiding van ds Wouter Klouwen met medewerking van organist Hendrik Jan de Bie en het Baarns mannenkoor onder leiding van Mark Walter. De dienst begint om 23.00 uur. De kerk is ruim van te voren open, want vanaf 22.45 uur beginnen we met het zingen en luisteren naar kerstliederen. Na dienst staan in de Herberg van Paulus warme chocolademelk en glühwein met iets lekkers klaar om samen nog even na te praten en te genieten.

De volgende morgen, dinsdag 25 december, vieren we tijdens de dienst die om 10.00 uur begint, nogmaals de geboorte van de zoon van God, Jezus, de Christus. Vanaf 09.45 uur en in de dienst zingen we weer vele oude kerstliederen. De predikant die ons de blijde boodschap zal brengen is ds Marjan van der Wal. Organist Hendrik Jan de Bie en trompettist Frans de Vries ondersteunen ons bij het zingen. U bent allen van harte uitgenodigd om deelgenoot te worden van de verwondering en blijdschap die de geboorte van het kind Jezus in de wereld brengt. We voelen ons deze nacht en dag verbonden met alle christenen ter wereld waar deze zich dan ook bevinden.

Komt allen tezamen,
jubelend van vreugde:
komt nu, o komt nu naar Bethlehem!
Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie