Ida, Gali en Andhika Ramlan: ,,De Indonesische keuken is heel toegankelijk en biedt ruimte voor heerlijke combinaties.
Ida, Gali en Andhika Ramlan: ,,De Indonesische keuken is heel toegankelijk en biedt ruimte voor heerlijke combinaties." Peter Beijer

Indonesisch genieten bij Warung Tunjungan

1 oktober 2020 om 15:53 Advertorial_3

BAARN Een stukje Indonesië in Baarn. Warung Tunjungan is het afhaalcentrum waar authentieke gerechten uit de Indonesische keuken met pure ingrediënten bereid worden.


Aan de Nieuwstraat 17, om de hoek van de grote parkeerplaats, is Warung Tunjungan gevestigd. Sinds juni van dit jaar zijn Ida Ramlan, samen met haar zoon Andhika en man Gali de nieuwe gezichten.

SIGNATURE ,,Wij hebben dit mooie bedrijf overgenomen van mijn broer”, vertelt Ida. ,,De ‘signature’ die hij onder dit bedrijf heeft gezet blijven wij uitdragen. Zijn lekkere gerechten en specialiteiten zoals Krengsengan (medium/pittig rundvlees) en Ayam Tunjungan (kip met koriandersaus) blijven wij maken en dat breiden wij uit met onze eigen culinaire verrassingen.”

ATJAR BLOEMKOOL Ida en haar team experimenteren graag met het Indonesische eten en daarbij maken zij dankbaar gebruik van de feedback die de klanten geven. ,,Ik verneem graag wat mensen van ons eten vinden. Dan kunnen wij de receptuur desgewenst aanpassen. De Indonesische keuken is heel toegankelijk en biedt ruimte voor heerlijke combinaties. Zo hebben mijn man en ik onze eigen draai aan de Atjar Bloemkool gegeven. Het bekende bijgerecht met een echt Hollands product. Even proeven?”

Het stukje Indonesië in Baarn is niet alleen aan de Nieuwstraat. Warung Tunjungan is inzetbaar als cateraar vertelt Ida. ,,Verjaardagen, feesten en partijen krijgen een extra smakelijke lading wanneer wij de catering verzorgen. Wij komen aan huis en maken het feest compleet.”

Ambachtelijk bereid en met verse, authentieke producten. Dat is het geheim van het succes van Warung Tunjungan. ,,Wij bereiden complete maaltijden zoals de bekende Tjampoer met vlees of kip met twee soorten groeten en één ei. Naar gelang de kleine of grote variatie kan daar ook kipsaté bijgevoegd worden. Een aanrader is de Rijsttafel Tunjungan voor twee personen. Met drie soorten groente, drie soorten vlees, twee eieren, twee stokjes kipsaté, gadogado en kroepoek heb je een flinke maaltijd. Wij krijgen hier enthousiaste reacties over.”

Indonesisch eten van Warung Tunjungan is puur en voor iedereen. ,,Wij gebruiken geen kunstmatige smaakversterkers maar verse kruiden. Onze maaltijden zijn ook te glutenvrij en lactosevrij te verkrijgen en voor mensen die vegetarische gerechten prefereren hebben wij smakelijke vega-maaltijden. Tofu is een prima vleesvervanger en verandert in iets moois en heerlijks. Al onze maaltijden zijn bovendien halal.”

Via de website van Warung Tunjungan is het mogelijk om een bestelling door te geven aan Warung Tunjungan. Afrekenen kan vooraf via iDEAL. Een bestelling met een waarde hoger dan € 25,00 wordt beloond met gratis spekkoek. Warung Tunjungan is bijna de hele week open van 15 tot 20 uur. Op vrijdag tot 20.30 uur. Op dinsdag is het afhaalcentrum gesloten.


www.warungtunjungan.nl
Nieuwstraat 17, Baarn
035 542 4817

door Peter Beijer

Peter Beijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie