De Pauluskerk.
De Pauluskerk. Johan Bosgra

Pauluskerk in de Paasweek

1 april 2023 om 08:24 Activiteiten

BAARN In de Pauluskerk zijn er in deze Stille of Goede Week voorafgaand aan Pasen elke dag samenkomsten. De Raad van Kerken biedt op maandag-, dinsdag- en woensdagavond oecumenische vespers aan. Korte vieringen met gebeden, een lezing, stilte, gedichten of muziek. Momenten van bezinning en inkeer op weg naar Pasen.

Voorgangers zijn respectievelijk ds. M.Kool, ds. W.Klouwen en dhr.C.van der Sluis. Op Witte Donderdag is er zowel ‘s middags om 15:30 uur als ‘s avonds om 19:30 uur een dienst, waarin ds.W.Klouwen voorgaat en waarin deelnemers met elkaar het heilig Avondmaal vieren. Hierna geeft de voorganger een lezing over het lijdensevangelie naar de beschrijving van Johannes.

,,Johannes vertelt dat Jezus het lijden niet als een noodlot passief maar ondergaat, maar dat Hij het op zich neemt en op de lijdensweg Heer en Meester blijft. Met andere woorden: Jezus is niet een voorbeeldige idealist die zijn hand heeft overspeeld en aan zijn goede bedoelingen ten onder gaat, maar Hij is de mens van Godswege die het lijden actief op zich neemt, het draagt en het zo ook wil, in gehoorzaamheid aan zijn Vader”, aldus de organisatie.

Op Goede Vrijdag gedenken de gemeenteleden en bezoekers het sterven van Jezus in de dienst. In deze dienst gaat ds. Els Visser voor. Op Stille Zaterdag gedenken de aanwezigen de doop. Dit is een heel oude traditie die teruggaat tot de eerste christenen. In de Paasnacht worden verhalen gelezen die betrekking hebben op de doop. In deze dienst zullen ook gemeenteleden hun doop beamen door belijdenis van het geloof te doen. Op Paasochtend vindt er opnieuw doop en belijdenis plaats. Dat viert de kerk met trompetgeschal en orgelmuziek. Zowel in de dienst in de Paasnacht als op Paasochtend is ds.W.Klouwen voorganger. Iedereen is van harte welkom in de Pauluskerk op de Brink.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie