Cursusleider is predikante Evelijne Swinkels.
Cursusleider is predikante Evelijne Swinkels. vrijzinnige gemeente

Workshop ‘Wat je zegt ben je zelf’

19 april 2022 om 14:29 Activiteiten

BAARN ‘Wat je zegt ben je zelf’ is een interactieve workshop over communicatiegedrag waarin de cursusleiders werken met situaties uit de dagelijkse praktijk. Daarbij maken ze gebruik van een aantal eenvoudige concepten uit de Transactionele Analyse.

Transactionele Analyse (TA) is een leer over communicatie en een persoonlijkheidstheorie met grote toepassingsmogelijkheden op het terrein van management, opvoeding, onderwijs en therapie. Eric Berne, een Amerikaans psychotherapeut, is de grondlegger van TA.
Het centrale uitgangspunt van TA wordt samengevat met de term: ik ben ok, jij bent ok. Dat is een rijke en positieve achtergrond om naar mensen te kijken en met mensen te werken.
TA onderzoekt de communicatie (transacties) tussen mensen èn de daaronder liggende dynamische drijfveren en patronen.

TA is goed te gebruiken wanneer je de communicatie en samenwerking met of tussen anderen wil verbeteren, vastzittende en zich herhalende disfunctionele patronen wil leren herkennen en veranderen, wil leren hoe je de autonomie van jezelf en anderen kunt bevorderen of wil leren hoe je in organisaties effectief met de wisselwerking van persoon, groep, rol en organisatie kunt omgaan.

Aan de hand van levendige voorbeelden en korte oefeningen wordt je eigen communicatie geanalyseerd. Je gaat in actie en past nieuw gedrag direct toe. Je krijgt feedback waarmee je lastige dynamieken in gesprekken leert doorbreken.

Deelnemers lopen de deur uit met inspiratie, inzicht en nieuwe vaardigheden, belooft de organisatie.

Vrijdagmiddag 22 april in Lokaal-O, Kerkstraat 28 in Baarn van 13.30 - 17.30 uur (inloop 13.15 uur). Kosten: € 25,- per persoon (inclusief koffie/thee, lekkers en hand-outs).

Aanmelden en info bij: tineke1.kemper@gmail.com. Trainer: Evelijne Swinkels-Braaksma.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie