BMHV dames 1 na de zege op Spitsbergen zondag.
BMHV dames 1 na de zege op Spitsbergen zondag. Sterre Gravekamp

Prettige herstart voor dames BMHV

10 maart 2020 om 09:28 Hockey

BAARN/VEENENDAAL Gedegen voorbereid op het tweede deel van de veldcompetitie trad dames 1 van de BMHV gisteren aan tegen Spitsbergen. De heenwedstrijd eindigde nog in een gelijkspel, nu bleken de Baarnse speelsters een flinke stap verder dan hun tegenstanders (2-5).

Niet altijd stond de boog gespannen bij de Baarnse hockeysters in de eerste seizoenshelft, waardoor wedstrijden onnodig werden verloren en Baarn bleef steken onderin de middenmoot van de derde klasse. Trainer-coach Jaimie Swiers vroeg daarom meer zakelijkheid en stabiliteit van zijn team. Hij rekende ook op een overwinning tegen het lager geklasseerde Spitsbergen.

De Baarnse speelsters leverden wat er van ze werd verlangd. De start was inspirerend, vooral vanwege het vroege doelpunt van Nikita de Vette. Zij maakte met haar snelheid dankbaar gebruik van de geboden ruimte op het middenveld. In het tweede kwart was de vierde opeenvolgende strafcorner raak. Sarah Riko haalde hard de trekker over. De topscorer had de smaak daarmee alweer te pakken want haar tweede doelpunt volgde snel. Een velddoelpunt vanuit een moeilijke hoek ditmaal.

Na de rust kreeg Spitsbergen een goede scoringskans, maar keepster Eline van der Veen stond waakzaam op haar post. In de tegenaanval schoot Baarn wel met scherp. Nikita de Vette bediende Cynthia Geurten, die de aanval bekwaam afrondde. Een hoge score lag in het verschiet, maar toen ging de motor haperen bij Baarn. Tweemaal knullig balverlies werd afgestraft en met 2-4 dacht Spitsbergen nog aan een stuntje.

Maar de Baarnse hockeysters stelden orde op zaken. Een mooie solo van Puck Castelijns werd met een sliding tot doelpunt bekroond door Sarah Riko. Haar derde doelpunt van de dag. Bij Baarn maakte Suzanne Veendrick haar rentree na maandenlang blessureleed.