Een wedstrijdbeeld van BMHV eerder dit seizoen.
Een wedstrijdbeeld van BMHV eerder dit seizoen. Caspar Huurdeman

Zegereeks heren BMHV krijgt vervolg in Groningen

26 maart 2024 om 08:03 Hockey

GRONINGEN Stevig op de derde plaats in de tweede klasse staan ze, met uitzicht op de top van de ranglijst. Ook dit weekend maakte heren 1 van BMHV geen fout.

De start tegen de Groninger Studs was tweemaal uiterst scherp. Al na twee wedstrijdminuten scoorde de alerte Gijs Stevens, uit een rebound. En vanaf het beginsignaal van het tweede kwart duurde het drie passes voordat de bal weer in het doel lag. Nu was Roeland van der Wiele de gevierde man, nadat Emiel Tegelberg hem op maat bediende. Vlak voor de rust scoorden de Groninger studenten de aansluitingstreffer uit een strafcorner.

In de tweede helft kwam Baarn meer onder druk. De verdedigers Tijs Aarsen en Bas Harmsen liepen de strafcorners er steeds goed uit, Kjell Korfage redde op de doellijn en keeper Bob Alberts verrichtte een belangrijke redding. In de slotfase sleepte Jordy Derks de bevrijdende 1-3 binnen.