Lotty Smienk was tien jaar het gezicht van Bende van Blitzz en zoekt een opvolger voor het 'Baarns Begrip'.
Lotty Smienk was tien jaar het gezicht van Bende van Blitzz en zoekt een opvolger voor het 'Baarns Begrip'. Peter Beijer

‘Altijd al speelgoedwinkel willen hebben?’

16 maart 2023 om 08:06 Zakelijk

BAARN Lotty Smienk is al tien jaar het gezicht van Bende van Blitzz aan de Laanstraat 99. Haar speelgoedwinkel, een begrip in de regio, gaat in de verkoop of ,,een dikke vette uitverkoop.” ,,Altijd al een speelgoedwinkel willen hebben? Dan is dit je kans!”

Een stap over de drempel van de iconische speelgoedwinkel en de bezoeker voelt zich als een kind in een snoepwinkel…correctie speelgoedwinkel. Want zoveel keuze op een relatief beperkte oppervlakte. Dat is knap georganiseerd door Lotty, ook wel de ‘Duizendpoot van Blitzz’ genoemd. Het enthousiasme is van haar gezicht te lezen wanneer ze vertelt: ,,Ik heb hier tien fantastische jaren gehad. Als je speelgoed koopt ben je automatisch in een goed humeur, dus ik heb altijd vrolijke opa’s, oma’s, papa’s en mama’s en natuurlijk kinderen over de vloer gehad.”

KAPPER De formule van Bende van Blitzz is briljant in haar eenvoud. Duurzaam houten speelgoed van onverwoestbare kwaliteit en gerenommeerde merken en een uitgebreide collectie, duurzame tweedehands kinderkleding. Bijzonder is de kinderkapperstoel in een hoek bij de entree. Lotty: ,,Op afspraak naar de kapper in een speelgoedwinkel. Welk kind wil dat nou niet? Kinderkapster Talitha komt hier wekelijks kinderen knippen. Altijd zo’n gezellig moment.”

Lotty gaat haar winkel verkopen. Maar waarom dan? Het gaat toch goed? ,,Jazeker gaat het goed. Ik klaag niet hoor. We hebben met liefde en passie meerdere tegenslagen overwonnen, met name tijdens de coronaperiode. Maar na tien jaar is het voor mij tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik ga het wel missen hoor. In december tijdens Sint en Kerst en ’s zomers met al die kinderen buiten rond de zandtafel was het hier altijd feest.”

’WIP BINNEN’ Ongetwijfeld zijn er mensen in Baarn en omstreken die zelf de droom hebben om ooit eigenaar van een goed lopende speelgoedwinkel te worden. Of misschien kennen zij iemand met die wens. ,,Aarzel niet en wip binnen bij Bende van Blitzz op de Laanstraat 99”, zegt Lotty. ,,Je bent van harte welkom, ik schenk een kop koffie voor je in en we bespreken de mogelijkheden. Het zou toch leuk zijn als deze winkel, die in tien jaar tijd gegroeid is tot een Baarns Begrip, een opvolger zou krijgen.”

Mocht er onverhoopt geen nieuwe eigenaar gevonden worden? ,,Tja, dan zit er niks anders op dan een dikke vette uitverkoop te houden.” Geïnteresseerden voor Bende van Blitzz? Telefoon 06-30947142 of lotty@bendevanblitzz.nl . Meer info: www.bendevanblitzz.nl.

door Peter Beijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie