Bedrijfsleider John Strik (links) krijgt het bijltje van Jaap Matthijssen (r). Eigenaar Jochem Diekerhof (m) ziet dat het goed gaat.
Bedrijfsleider John Strik (links) krijgt het bijltje van Jaap Matthijssen (r). Eigenaar Jochem Diekerhof (m) ziet dat het goed gaat. Peter Beijer
Zakelijk

Matthijssen wordt Ambachtelijke Slagerij Jochem Diekerhof

Zakelijk

BAARN Slagerij Matthijssen, ooit in 1898 opgericht door Albert Matthijssen en daarna overgegaan naar zoons Jan en Jaap en daarna naar kleinzoon Jaap jr. is sinds kort in handen van Jochem Diekerhof van de gelijknamige slagerij. Een nieuwe naam, maar wat niet verandert, is de service, het vakmanschap en de onovertroffen receptuur die de Baarnaars al meer dan honderd jaar van Matthijssen gewend zijn.

Jaap Matthijssen zal bij de slagerij niet uit beeld verdwijnen. De bekende winkel aan de Laanstraat 102-A heeft dan weliswaar een nieuwe eigenaar, Jaap blijft wel verantwoordelijk voor de productie van de vleeswaren, maaltijden en de inkoop van het vlees. ,,Ook ons personeel met veel vertrouwde gezichten blijft nog in onze winkel”, legt Jaap uit.

AMBACHTELIJK De Ambachtelijke Slagerij van Jochem Diekerhof doet zijn naam eer aan. Luxe vleeswaren uit eigen keuken, gemaakt in de eigen worstenmakerij door vakkundige slagers. Jochem vertelt over de filosofie van zijn slagerijen: ,,Met een sterk lokaal basisassortiment dat is aangevuld met kwalitatief topvlees en de heerlijkste delicatessen, bent u bij ons aan het juiste adres voor uw dagelijkse boodschappen aangevuld met alles wat u nodig heeft voor een smakelijke maaltijd.”

John Strik die ruim 35 jaar ervaring heeft in het slagersvak, onder meer met een eigen winkel in Laren, is de nieuwe winkelchef. Hij vertelt: ,,Het mooiste aan het slagersvak is om mensen met een tevreden gevoel en een mooi stuk vlees naar huis te zien gaan. Wij gaan mee met onze tijd. Een slagerij is tegenwoordig meer dan alleen de verkoop van vlees. Wij zijn een speciaalzaak, een eetwinkel met heerlijke verse maaltijden en een complete catering- en barbecueverzorging.”

Aanstaande vrijdag, 18 november, neemt Jaap Matthijssen afscheid als eigenaar. Alle klanten zijn van harte uitgenodigd tijdens de borrel van 16 tot 19 uur aan de Laanstraat 102-A.

Jaap: ,,Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze slagerij in professionele handen is gekomen. De klanten in Baarn kunnen blijven genieten van mooie vleesproducten en goede maaltijden. Allemaal met liefde en vakmanschap bereid.”

Ambachtelijke Slagerij Jochem Diekerhof
Laanstraat 102-A
3743 BH Baarn
Tel: 035 541 2985

advertentie
advertentie