Tandartspraktijk Bakx is gevestigd aan de Laanstraat 26.
Tandartspraktijk Bakx is gevestigd aan de Laanstraat 26. Rinus van Denderen
zakelijk

Mondzorg in relaxte sfeer bij Tandzorgpraktijk Bakx in Baarn

Zakelijk

BAARN Het was even wennen voor inwoners van Baarn toen in 2019 apotheek Julius verhuisde naar een nieuw onderkomen. Sinds 1886 zat Julius aan de Laanstraat 26 in het hart van het dorp. Inmiddels fungeert dit adres alweer drie jaar als locatie voor Tandartspraktijk Bakx die het pand een transparante en eigentijdse update gaf. 

Die nieuwe look past bij wat het bedrijf wil uitstralen, zegt tandarts-implantoloog Tijl Bakx. ,,We zijn een groepspraktijk met een jong en kundig team van tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistenten en we bieden hier alle specialismen op het gebied van tandheelkunde aan. Van algemene en kindertandheelkunde tot esthetische tandheelkunde. Tot dat laatste behoren bijvoorbeeld implantologie, eenvoudige orthodontie en andere cosmetische ingrepen.”

DOORONTWIKKELEN Tandarts Bakx werkt met een enthousiast team van elf parttime en fulltime mondzorg specialisten dat zich blijft doorontwikkelen door studie en bijscholing. En dat nieuwe technieken en technologieën adopteert en toepast, zegt Bakx. ,,Zo bieden we nu bijvoorbeeld naast de klassieke titanium implantaten ook een nieuwe, metaalvrije variant hiervan aan.” 

OPEN EN ONTSPANNEN In de praktijk is de sfeer open en ontspannen, iets wat de patiënten zeer waarderen geeft  officemanager Farida Ben Dadda aan. ,,En zo hoort het ook, want veel mensen hebben vaak toch wel wat angst als ze naar de tandarts moeten. Wij nemen de tijd voor ze en doen een uitgebreid intakegesprek om kennis te maken en te horen waar de patiënt eventueel last van heeft of wat die wil qua behandeling. Daarna doen we een controle van de mond. Vervolgens komen we met een advies over de behandelmogelijkheden.” 

DERDE BEHANDELKAMER Veel patiënten komen bij Tandartspraktijk Bakx omdat ze worden doorverwezen, maar ook mond-tot-mondreclame binnen Baarn doet z’n werk. Door die snelle groei is er sinds kort een derde behandelkamer bijgekomen waardoor er nu dagelijks twee tandartsen en een mondhygiëniste in de praktijk werkzaam zijn. Tijl Bakx: ,,Als je acute pijnklachten hebt, hoef je hierdoor niet lang te wachten om bij ons langs te komen. Afspraken kunnen vrij snel gemaakt worden.”

GERUSTSTELLEND GEVOEL Dat hun pand een transparante en eigentijdse look heeft, is niet alleen prettig voor de patiënten, zegt Ben Dadda. ,,We vinden het ook zelf veel leuker om in een fijne omgeving te werken. En de entree moest niet te klinisch zijn, maar open en ruimtelijk. De behandelkamers zijn uiteraard wel steriel en ‘typisch tandarts’.  Daar ontkom je niet aan. Maar volgens onze cliënten geeft de sfeer hier ze een warm, geruststellend gevoel. Heel anders dan in een standaard tandartspraktijk.” 

Tandartspraktijk Bakx, Laanstraat 26 Baarn. 035 541 2010, tandartsbakx.nl

advertentie
advertentie