Annelieke Janssen: ‘Ik geloof in de aanpak van de kern van een probleem’
Annelieke Janssen: ‘Ik geloof in de aanpak van de kern van een probleem’ Privéfoto

Annelieke Janssen weet: alles draait om de balans van lichaam en geest

18 mei 2022 om 15:00 Zakelijk

SOEST (Mindful) Fysiotherapie, manuele therapie, training en leefstijlbegeleiding. Het visitekaartje van Annelieke Janssen nodigt uit tot het laten verhelpen van fysieke ongemakken, maar niet op de traditionele manier. ,,Het gaat om een goede balans tussen lichaam en geest.”

Annelieke Janssen, deze maand precies twintig jaar in het vak, noemt haar beroep ‘het mooiste van de wereld’. Symptoombestrijding, ze gelooft er niet in. Cliënten met verschillende klachten komen bij haar. Van een acute sportblessure tot een hernia, van mentale overbelastingklachten tot bekkenproblematiek, van kaak- en nekklachten tot obesitas met inactiviteit, futloosheid en oververmoeidheid. En van schouderklachten tot slaapproblemen.

,,Ieder mens is uniek met zijn of haar eigen verhaal en geschiedenis. Dat verdient een persoonlijke aanpak. Het start met de basis. Voel je je veilig, echt gehoord en gezien door mij? Dan kunnen we vervolgens samen op zoek gaan naar de daadwerkelijke oorzaak én de aanpak van je mentale en/of lichamelijke klachten.”

Annelieke geeft het voorbeeld van de vele jongeren die ze tijdens de coronaperiode in haar praktijk ontving. ,,Er kwamen pubers met somberheidsklachten, rugpijn, duizeligheid bij mij. Als je dan gaat praten, kom je erachter dat ze twee jaar lang alleen maar achter de pc hebben gehangen en zich eenzaam voelden. Net als hun ouders, die door het thuiswerken met stresssymptomen kwamen te zitten. Als ze tijdens die periode veel meer hadden bewogen, er lekker tussenuit waren gegaan, dan zouden veel van hun klachten zich niet hebben ontwikkeld. Het is niet eenvoudig: jezelf in beweging zetten, je weerbaarheid trainen. Maar het is wel nodig en het kan. Mensen daarvan bewust maken, dat is zo’n mooi aspect van mijn werk…”

https://www.anneliekejanssen.nl/, telefoon: 06 40 22 00 20

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie