Ruud Bouwman legt vast hoe Erwin Jansma en Liesa van Aalst het Jobcafé openen.
Ruud Bouwman legt vast hoe Erwin Jansma en Liesa van Aalst het Jobcafé openen. Jantine van den Burg - Buitenhuis

Jobcafé: Veel banen beschikbaar in de horeca in Baarn

Zakelijk

BAARN In het sfeervolle Eethuys-Café De Generaal in Baarn zijn maandagochtend 25 april werkgevers en werkzoekenden met elkaar in gesprek gegaan over werken in de horeca. Zij deden dit tijdens het Jobcafé dat werd georganiseerd door het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort in samenwerking met de Gemeenten Soest en Baarn en de Koninklijke Horeca Baarn-Soest.

Het Jobcafé is geopend door de wethouders Liesa van Aalst van de Gemeente Soest en Erwin Jansma van de Gemeente Baarn. Zij zetten samen hun beste beentje voor en streden tijdens een dienblad race wie het meeste talent voor serveren heeft. Liesa van Aalst won deze uitdaging, maar heeft ook jarenlang ervaring opgedaan doordat ze zelf in de horeca heeft gewerkt.

Het Jobcafé is onderdeel van het stimuleringsproject voor de werving en het behoud van personeel in de horeca. Veel horeca ondernemers zijn hard op zoek naar personeel. Iedereen die graag aan het werk wil in deze branche, kon tijdens het Jobcafé binnenstappen en op een laagdrempelige manier kennis maken met de ondernemers. Onder andere Theater De Speeldoos, Grand-Café de Lindenhof, Double Tree by Hilton Royal Parc Soestduinen en Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten waren aanwezig.

De bezoekers konden ook informatie krijgen over scholing van het Leerwerkloket regio Amersfoort en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), met een VR bril op virtueel de beroepsvloer opstappen en hun CV laten bekijken door een recruiter van het WSP. Dit maakte het tot een informatieve ochtend vol netwerkgesprekken.

Tijdens het Jobcafé waren ook video’s te zien waarin medewerkers uit horecagelegenheden uit Soest en Baarn vertellen hoe hun dag eruit ziet als hotelmanager, housekeeper, kok of medewerker bediening.

Deze video’s zijn HIER te bekijken.

Op deze website staan ook contactgegevens van collega’s van het WSP die kunnen helpen met een baan in de horeca.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie