Erik Loomans stopt met Pia’s Bloemen: ‘Ik heb een heel mooi vak’

27 jan 2022, 14:30 Zakelijk
Christine Schut
Afbeelding

BAARN ,,Ik heb een mooi vak, daar heb ik altijd van genoten.” Met pijn in zijn hart heeft Erik Loomans (67) zijn (winkel)pand te koop gezet. Pia’s Bloemen op de hoek van de Oosterstraat en de Sparrenlaan zal binnen enkele maanden, na 39 jaar, uit het Baarnse straatbeeld verdwijnen.

Erik Loomans is in 1983, samen met toenmalig echtgenote Pia, gestart met de bloemenzaak. ,,Pia werkte bij een bloemist in Baarn, toen we besloten voor onszelf te beginnen. We begonnen heel klein, maar het liep meteen goed. Na twee jaar heb ik mijn baan opgezegd en ben ik ook in de zaak gekomen, hebben we het pand gekocht en heb ik mijn bloemisterijdiploma’s gehaald.” Barinees Loomans werkte tot dan als kok. Zijn vader, Hans Loomans, had vroeger een curiosawin..

Afbeelding
Erik Loomans heeft zijn pand te koop gezet.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.