Afbeelding
Smurfit Kappa MNL

Werken in een dynamische omgeving bij Smurfit Kappa MNL

27 oktober 2021 om 09:00 Zakelijk

BAARN De verpakkingsindustrie is ‘booming’. Niet alleen door de toegenomen vraag, maar ook door de verduurzamingsslag die deze industrie doormaakt. Bij Smurfit Kappa MNL weten ze daar alles van. Het assortiment breidt uit, de producten worden innovatiever en daarom is er behoefte aan nieuwe mensen. Nick Lulof en Sabine Lagerwij praten ons bij over Smurfit Kappa MNL. 

Sabine, HR-manager van Smurfit Kappa MNL vertelt: ,,Bij kringloopeconomie of circulaire economie worden geen eindige grondstofvoorraden uitgeput maar worden reststoffen volledig opnieuw ingezet in het systeem. Papier of verpakkingen van papier voldoen aan dit uitgangspunt. 

ALTERNATIEF Hierdoor is er sprake van een toenemend gebruik van golfkarton als alternatief voor met name plastic verpakkingen. Voorbeeld? De TopClip, deze wordt gebruikt als verpakking voor een sixpack. Het is een duurzaam alternatief voor krimpfolie, dat gebruikt wordt om multipacks blikjes te bundelen. De op papier gebaseerde  TopClip is volledig plasticvrij, recyclebaar en biologisch afbreekbaar

UITPAKBELEVING Nick Lulof, Plant Manager van Smurfit Kappa Soest: ,,Niet alleen de duurzaamheid maar ook het gewijzigde koopgedrag van consumenten vraagt om nieuwe innovatieve verpakkingen. Webshopbedrijven die hun verpakking als herkenning voor de consument gebruiken. De bekende merkfabrikanten in duurdere consumentenartikelen, willen de koper vanaf het moment van bezorging verrassen met hun bestelling. Dit is de ‘uitpakbeleving’ waarbij de verpakking als een cadeau ervaren wordt.”

Sabine: ,,De innovatiekracht van Smurfit Kappa is groot. Ik weet zeker dat iedereen in Soest die bestellingen doet via internet een aantal innovatieve verpakkingen van Smurfit Kappa MNL in zijn handen heeft gehad.”

We hebben een ruime schare aan loyale werknemers. Sommigen zijn zelfs vijftig jaar in dienst geweest.

LOYAAL Het bedrijf is sinds 1951 in Soest gevestigd en een belangrijke werkgever binnen het dorp. Sabine: ,,We hebben een ruime schare aan loyale werknemers. We hebben mensen die dertig, veertig en zelfs vijftig jaar in dienst zijn of zijn geweest. Dat is niet zomaar. Hier heerst een fijne werksfeer in een dynamische omgeving. Wij streven naar een plezierige en veilige werkomgeving. Je brengt veel tijd door op je werk, dus dan is het belangrijk dat je het op die plek naar je zin hebt.”

Nick: ,,We hebben een actieve personeelsvereniging die allerlei activiteiten organiseert, zoals wadvissen en natuurlijk bowlen en steengrillen bij Bowling Overhees van Wilco Wernsen die tijdens de lockdown nog een paar maanden onze collega is geweest.”

DOORGROEIEN Sabine: ,,Werken bij Smurfit Kappa MNL is investeren in jezelf. Het eerste jaar wordt besteed aan opleiding. Je leert omgaan met de machinerie, je wordt eigen met de procedures rondom veiligheidwaarbij de stelregel: Veiligheid, Kwaliteit, Productiviteit altijd leidend isHet is training on the job’ met daarbij veel interne opleidingen. Als je bij ons werkt zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden waarbij je een MBO-certificering kunt halen. Wij zijn bovendien een erkend leerbedrijf.”

VACATURES De vacatures bij het Smurfit Kappa MNL komen niet alleen door de toegenomen vraag, maar ook door de uitstroom van oudere medewerkers. Bij het bedrijf is plaats voor mensen aan de golfkarton- en verwerkingsmachines, de logistiek en de technische dienst. Sabine: ,,Het is hard werken, in een dynamisch bedrijf met een uitstekende sfeer. Dit is een bedrijf waar je door kan en mag groeien en waarin wij jou ook begeleiden om die groei te realiseren. Daarnaast bieden wij een startsalaris vanaf 2500 euro bruto per maand voor een 36-urige werkweek (afhankelijk van leeftijd en ervaring kan dit hoger liggen), een ploegentoeslag van ongeveer 22%, en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goed pensioen, fitnessvergoeding, fietsplan en een mooie verlofregeling.

Interesse en/of solliciteren? Kijk voor de vacatures op www.werkenbijsmurfitkappa.nl en stuur je cv in via hrmnl@smurfitkappa.nl 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie